Tukea ja tietoa yrityksille

Koronavirus koskettaa matkailutoimialaa nyt poikkeuksellisesti muuttaen toimialan arkea ja tulevaisuutta jokainen hetki. VisitKarelia seuraa tilanteen kehittymistä ja kokoaa tietoa toiminta-alueen yrityksille. Jatkamme kasvustrategian mukaista markkinointi- ja kehitystyötä sekä yritysten tukemista Pohjois-Karjalan matkailun edistämiseksi.


Matkailun elpyminen Suomessa

Business Finlandin ylläpitämä Matkailun elpyminen Suomessa -sivu tarjoaa viimeisimmät markkinakohtaiset tiedot kansainvälisiltä markkinoilta ja tarjoaa tietoa mm. matkustusrajoituksista. Sivun kautta pääset myös ajankohtaisiin asiantuntija- ja viranomaiskanaviin.

Tutustu Matkailun elpymissivustoon

Kehitysyhtiöt yritysten apuna

Alan yrittäjänä voit olla suoraan yhteydessä oman alueesi kehitysyhtiöön Seuraa oman alueesi kehitysyhtiön tiedottamista ja osallistu toimintaan. Seuraa myös yrittäjäjärjestöjen ja Kauppakamarin tiedottamista ja toimintaa.

Ota yhteyttä kehitysyhtiöösi

 


VisitKarelian kysely koronaviruksen vaikutuksista – kevät 2020

Toteutimme keväällä maakunnan matkailutoimijoille kyselyn koronaviruksen vaikutuksista. Kyselyn mukaan tilanne on vaikuttanut yli 90%:iin vastaajista. Vahvimmin vastauksissa näkyy matkailupalveluiden varausten ja myynnin lähes täysi peruuntuminen. Suorat myynnin vaikutukset ulottuvat tällä hetkellä jo syksyyn asti. Monet alueen toimijoista ovat myös joutuneet keskeyttämään toiminnan toistaiseksi ja useissa vastauksissa kommentoidaan epävarmuutta toiminnan jatkosta.

Lue raportti kyselyn tuloksista


Koronainfo matkailijoille – lataa materiaali yrityksesi käyttöön

Oheinen koronaohjeistus on pohjoiskarjalaisten matkailuyritysten vapaasti käytettävissä omissa verkkokanavissa tai printattuna yrityksen tiloissa.