Tukea ja tietoa yrityksille

Koronavirus koskettaa matkailutoimialaa nyt poikkeuksellisesti muuttaen toimialan arkea ja tulevaisuutta jokainen hetki. VisitKarelia seuraa tilanteen kehittymistä jatkuvasti, kokoaa liittyvää tietoa toiminta-alueen yrityksille, päivittää omaa toimintaansa ja keskittyy tukemaan toimialaa tässä haastavassa tilanteessa. Jatkamme kasvustrategian mukaista markkinointi- ja kehitystyötä Pohjois-Karjalan matkailun edistämiseksi.


 

Viimeisimpiä uutisia

Kehitysyhtiöt yritysten apuna

Alan yrittäjänä voit olla suoraan yhteydessä oman alueesi kehitysyhtiöön. Useilla kehitysyhtiöillä on myös alkamassa hankkeita koronan aiheuttamien häiriöiden korjaamiseksi, joten seuraa oman alueesi kehitysyhtiön tiedottamista ja osallistu toimintaan.

Kehitysyhtiöiden koronahankkeet Pohjois-Karjalassa:

Keski-Karjalan kehitysyhtiö Oy
Kohti tulevaisuutta – Yritystoiminnan edellytysten parantaminen COVID-19 epidemian yli
Kontionloikka Oy
Yrittäjyyden Parhaaksi Kontiolahdella

Myös Yritys-Suomen talousapu palvelee pk-yrityksiä p. 029 502 4880 arkisin klo 9-16.

KEHA-keskusten tuki ravitsemisyrittäjille

Ravitsemisalan yrityksillä on mahdollisuus saada hyvitystä toiminnan rajoittamisesta ilman hakemusta. Lisäksi tukea työllistämiseen voi hakea 5.6.2020 alkaen (Haku auki 31.10.2020 saakka). Lue lisää

Kysely koronaviruksen vaikutuksista – kevät 2020

Toteutimme keväällä maakunnan matkailutoimijoille kyselyn koronaviruksen vaikutuksista. Kyselyn mukaan tilanne on vaikuttanut yli 90%:iin vastaajista. Vahvimmin vastauksissa näkyy matkailupalveluiden varausten ja myynnin lähes täysi peruuntuminen. Suorat myynnin vaikutukset ulottuvat tällä hetkellä jo syksyyn asti. Monet alueen toimijoista ovat myös joutuneet keskeyttämään toiminnan toistaiseksi ja useissa vastauksissa kommentoidaan epävarmuutta toiminnan jatkosta. Raportti kyselyn tuloksista on luettavissa täällä. (Päivitetty 20.4.2020)