Investoinneista kasvua

Pohjois-Karjalan matkailu tarvitsee kasvaakseen investointeja erityisesti majoituskapasiteettiin, luontomatkailupalveluihin sekä matkailupalveluiden paketointiin ja myyntiin. VisitKarelian kasvustrategiaan kirjattuna tavoitteena on, että vuoteen 2025 alueelle on toteutunut 100 milj. euron edestä toimialan investointeja. Lisäksi tavoitteena on, että alueella toimii vuoteen 2025 mennessä viisi ammattimaista DMC-toimijaa ja matkailualalle on syntynyt tai sijoittunut kymmenen uutta yritystä. Toimialan liikevaihdon tavoitellaan kaksinkertaistuvan vuodesta 2018. Investoinneissa ja yrityksen perustamisvaiheessa tukenasi ovat alueemme kehitysyhtiöiden asiantuntijat.

VK joensuu pielisjoki suvantosilta pyhaselka jarvi

Sijoita ja sijoitu Joensuun seudulle

Matkailu on yksi Joensuun seudun strategisista kärkitoimialoista. Maakuntakeskus Joensuu toimii porttina Pohjois-Karjalan luontokohteisiin ja muihin elämyksiin, mutta kaupungin omaleimainen tunnelma houkuttelee matkailijoita nauttimaan myös Joensuun kulttuuritarjonnasta, korkeatasoisista ravintoloista ja laadukkaasta majoituksesta.

Tiesitkö että Joensuuss koulutetaan matkailualan ammattilaisia kolmella eri koulutustasolla? Esimerkiksi Itä-Suomen yliopisto kouluttaa ainoana Suomen yliopistona matkailumarkkinointiin ja -johtamiseen erikoistuneita kauppatieteiden maistereita.

Kun olet perustamassa yritystä tai laajentamassa Joensuun seudulle, ota yhteys Business Joensuuhun. Business Joensuulla on kattavat tiedot myös alueella myynnissä olevista yrityksistä, toimitiloista ja tonteista.

Lue lisää Business Joensuun palveluista

VisitJoensuu-matkailusivusto

VK naiset kolin h uipulla ukko koli

Hio timanttisi Lieksassa

Matkailu on merkittävä elinkeino Lieksassa, jonka alueella sijaitsevat Kolin kansallispuisto ja Ruunaan retkeilyalue ovat maailmanluokan luontokohteita.

Monipuolisiin aktiviteetteihin soveltuvista reiteistään ja kuohuvista koskistaan tunnettu Ruunaa tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen liiketoimintaan kätevän matkan päässä Lieksan keskustasta.

Vahvaa kasvua tekevä Koli oli vuonna 2020 Suomen neljänneksi suosituin kansallispuisto ja vuonna 2021 Koli valittiin vuoden matkailualueeksi Suomessa. Ikoninen kansallismaisema sekä retkeilymahdollisuudet niin maalla kuin vesilläkin tekevät Kolista ympärivuotisen kestosuosikin. Kolin alueella on tarvetta etenkin majoituskapasiteetille ja erilaisille palveluille.

Invest in Lieksa edistää investointien toteutumista Lieksan alueella, keskittyen erityisesti matkailutoimialaan sekä bio- ja kiertotalouteen.

Lue lisää Lieksasta

Lieksan matkailualueiden mahdollisuudet

Koli.fi – Kolin ja Lieksan matkailupalvelut 

VK bonban talo julkisivu pariskunta parvekkeella

Karjalaisuus ja luonto – Bomban alueen kulmakivet

Pielisen pohjoispäässä sijaitseva Nurmes tunnetaan matkailukohteena paremmin nimellä Bomba. Bomban alue on yksi vastuullisen ja kestävän matkailun edelläkävijöistä Pohjois-Karjalassa. Alue sijaitsee kolmen kansallispuiston ja tunnettujen matkailualueiden, kuten Kolin, Vuokatin ja Tahkon läheisyydessä.

Bomban alueella on muun muassa kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba, johon suunnitellaan parhaillaan merkittävää laajennusta. Perinteisempää Bombaa edustavat Bomban talo ja karjalaiskylä sekä alueen viihtyisät majatalot, joiden järjestämät vaellukset ovat erityisesti kansainvälisten asiakkaiden suosikkeja. Matkailupalveluiden paketoinnissa, markkinoinnissa ja myynnissä on apuna alueen DMC Äksyt Ämmät, jolla on myös kattava matkailun verkkokauppa.

Bomban alue tekee uutta nousua ja kasvun mahdollistamiseksi alueelle tarvitaan esimerkiksi uusia majoitus-  ja ohjelmapalveluita, joille Pielinen sekä karjalaiset vaaramaisemat antavat hyvän pohjan ponnistaa.

Tutustu Bomban alueen mahdollisuuksiin

Bomban alueen matkailusivusto

VK mies ja nainen kukkapelto raakkyla kesa

Hyvien yhteyksien Sydänkarjala

Sydänkarjala on Kiteen, Tohmajärven ja Rääkkylän muodostama alue, joka tarjoaa matkailijalle seikkailuja itärajan läheisyydessä sekä Pohjoisen Saimaan ja Puruveden järvimaisemissa. Kansainvälisesti yksi alueen kiinnostavimmista kohteista on Nightwish-näyttelykeskus Kiteen keskustassa.

Sydänkarjalan matkailupotentiaalia tukevat myös hyvät maantie-, raide- ja lentoliikenneyhteydet.

Sydänkarjala-matkailusivusto

VK naiset metsassa kesa

Ota loikka Kontiolahdelle!

Vain 20 minuutin ajomatkan päässä Joensuusta sijaitseva Kontiolahti on kansainvälisesti tunnettu erityisesti ampumahiihdon maailmancup-osakilpailujen näyttämönä. Ampumahiihtostadionin ympäristöön on kehittynyt monipuolinen ympärivuotisen luontomatkailun keskus, jonka runkona toimii Kontionpolkujen ulkoilureitistö.

Kontiolahden sijainti Joensuun ja Kolin välissä avaa paljon mahdollisuuksia myös matkailualan yritystoiminnalle. Alueella kannustetaan myös ekologiseen ja vastuulliseen matkailuun. Kontiolahdelle sijoittuvia yrityksiä tukee Kontionloikka Oy.

Lue lisää Kontionloikan palveluista

Play Kontiolahti -matkailusivusto

VK nainen ja mies laiturilla piknik kesa jarvi

Lähtisitkö Liperiin?

Joensuun kyljessä sijaitseva Liperi on kehittänyt viime vuosina matkailupalveluitaan muun muassa reitistöjen osalta. Keväällä 2021 avautunut Pärnä Bike Park ja Kinttupolkujen reitistöt ovat erityisesti pyöräilijöiden suosiossa ja yhdistyvät lähialueen reitistöihin, kuten Kontionpolkuihin. Liperi sijaitsee kätevästi Joensuun kyljessä ja on etenkin vesistömatkailun osalta potentiaalinen kasvukohde. Lähialueen käyntikohteista merkittävimpiä ovat Valamon Luostari ja Outokummun Vanha Kaivos.

Liperiin sijoittuvia yrityksiä palvelee Lipertek Oy:n yritysneuvonta.

Ota yhteys Lipertekiin

Visit Liperi -matkailusivusto