VK winter koli tykkylumi lumikengat

Saksankielinen Eurooppa (DACH) ja Benelux-maat

Asiakas saksankielisestä Euroopasta menee mieluiten paikkoihin, joista saa tietoa etukäteen saksaksi.  Matkalle Suomeen lähtee pariskunta tai perhe. Palvelut ostetaan lähtömaasta käsin ja rahaa käytetään perillä verrattain vähän. Varaukset tehdään internetissä luotettavan matkanjärjestäjän sivuilta.  Hyväksi todetussa majoituskohteessa (mökki, lomahuoneisto, majatalo) lomaillaan mielellään uudestaan ja uudestaan.

Benelux-maista saapuvat asiakkaat puhuvat sujuvasti englantia. Aikuinen lapseton pariskunta liikkuu suvereenisti luonnossa ja yöpyy yhtä helposti edullisesti teltassa, kodikkaasti majatalossa kuin tasokkaasti hotellissakin. Matkalla ollaan omalla tai vuokra-autolla.  Luonnossa liikutaan reippasti jalan, meloen ja pyöräillen. Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneita seikkailusta kuten pitkistä huskysafareista, koskenlaskusta, villieläinten katselusta ja revontulista. Etukäteen varataan matka ja majoitukset, lisäpalveluita voidaan ostaa paikan päällä.

Huomattavaa on, että matkustushalukkuus Suomeen, on pandemian jälkeen  ennallaan tai jopa kasvanut entisestään. Kestävän matkailun arvoja kunnioittaen, perillä kohdemaassa on kiinnostusta liikkua julkisella liikenteellä, jos yhteydet nähtävyyskohteisiin, kansallispuistoihin ja kaupunkien välillä toimivat.

Lue lisää
VK winter koli tykkylumi pariskunta

Venäläiset matkailijat Pohjois-Karjalassa

Venäläisiä kiinnostaa Pohjois-Karjalassa eniten luonto. He odottavat rajojen avautumista ja ovat halukkaita matkustamaan, kun rajoitukset poistetaan.

Tärkeimmät lomapaikan valintaan Suomessa vaikuttavat tekijät ovat hyvä hinta-laatusuhde, hinta ja se, että lomakohteessa on riittävästi tekemistä.

Pohjois-Karjalaan matkustava venäläinen asiakas on useimmiten kotoisin Pietarin alueelta. Hän on luontoa ja mukavuuksia sekä omaa rauhaa arvostava kaupunkilainen = ”eurooppalainen venäläinen”. Hän matkustaa perheen tai ystävien kanssa ja on iältään 30-60 vuotias. Hän kuuluu ylempään tulotasoluokkaan ja on valmis maksamaan palveluista ja laadusta. Suomesta hän arvostaa luontoa, palvelun laatua ja vieraanvaraisuutta. Hän ei tule Pohjois-Karjalaan ostoksille tai ei ole läpikulkumatkalla pohjoiseen. Hän on kokenut omatoimimatkailija, joka pyrkii matkustamaan paikkoihin, joissa on vähemmän venäläisiä. Hän matkustaa omalla autolla ja osaa varata palveluita ja majoituksensa itse eri kanavia käyttäen.

Lue lisää
VK Lyseon lukio educ

Kiinalaisille hiljaisuus ja luonto on luksusta

Hiljaisuus ja avaruus ovat Pohjois-Karjalan asukkaille arkipäivää, mutta kaupunkikiinalaisille luksusta. Luonto on myös helposti saavutettavissa. Suomea pidetään kaikkiaan turvallisena kohteena.

Matkailijat etsivät aiempaa enemmän pieniä ja tuntemattomia matkakohteita.  Auteettinen kulttuurisisältö auttaa Pohjois-Karjalaa erottumaan kohteena Kiinan markkinoilla. 2022 Pekingin talviolympialaiset lisää kiinnostusta talvimatkailuun.

Suomalainen ammattiosaaminen ja koulutus kiinnostavat aasialaisia. Pohjois-Karjalan koulutussektorilla on hyvää osaamista, resursseja, jotka voivat houkutella koulutukseen suuntautuneita matkailijoita (kuten opiskelijoita, opettajia, kouluttajia yksityisellä ja julkisella sektorilla).

 

Lue lisää