VisitKarelian kasvustrategiaan kirjattuna tavoitteena on tehdä Pohjois-Karjalasta matkailualueena digitaalisesti näkyvä ja ostettavissa oleva. VisitKarelia ohjaa koulutusten kautta alueen toimijoita digitaalisten kanavien käyttöönottoon, ja välittää ja tuottaa tietoa onnistuneista kokemuksista kehittämisen tueksi. Keskeistä on sopivien digitaalisten kanavien, jakeluteiden ja markkinapaikkojen valinta sekä tarjonnan tuotteistaminen sähköisistä kanavista ostettavaksi.

 

Webinaarisarja keväällä 2020

VisitKarelia järjestää yrityksille ja muille yhteistyökumppaneille webinaarisarjan huhti-toukokuussa. Webinaarisarjassa esitellään digitaaliset alustat Joiku, Bokun, Doerz ja Johku. Lisäksi kuulemme Business Finlandin ja FlowHousen esittelyt jakelukanavista ja digikehityksestä. Joensuulainen AtFlow Oy avaa oman matkailuverkkokaupan ja nettisivujen kehittämisen mahdollisuuksia. Tervetuloa mukaan kehittämään digitaalista osaamistasi matkailukaupassa.

 • Ti 5.5. klo 11–12 Doerz-alusta matkailutoimijoille ja yksityishenkilöille, Tomi Virtanen
  Webinaarissa tutustutaan Doerz alustaan. Doerz Local kokoaa elämykset yhteen paikkaan helposti ostettavaksi. Sekä yritykset että yksityishenkilöt voivat tarjota aktiviteetteja.
  Katso webinaaritallenne tästä.
 • Ke 6.5. klo 14–15 Joiku Booking matkailuyrittäjille, Harri Heinonen ja Sami Seppänen
  Joiku tuo matkailupalvelujen myyntiin teknologiapalvelun, jossa matkailuyrittäjät saavat tuotteet myyntiin verkkokauppaan ja parhaimpiin kotimaisiin ja kansainvälisiin myyntikanaviin.
  Katso webinaaritallenne tästä.
  Joiku Booking (pdf)
 • Ke 13.5. klo 10–11.30 Matkailun verkkokauppa, verkkosivustot ja matkailumarkkinoinnin automatisointi, Pekka Rönkkönen, AtFlow Oy
  Webinaarissa tutustutaan matkailuyrityksille kehitettyyn Dataflow Travel alustaan, sekä käydään läpi esimerkkitoteutuksia mm. mökkiyrittäjän, ohjelmapalveluyrityksen tai matkapakettien myyjän näkökulmasta. Webinaarissa käydään läpi järjestelmän hinnoittelu, käyttöönottomallit ja miten verkkokauppa saadaan juttelemaan mm. Booking.com, AirBnB ja Bokun järjestelmien kanssa. Käymme myös läpi markkinointityökalun, joilla helpotetaan tai automatisoidaan digitaalista markkinointia koko vuoden ajalle.
  Katso webinaaritallenne tästä.

 • To 14.5. klo 10–11.30 Matkailualan digitalisaatio kiihtyy entisestään – Digitalisaation rooli Business Finlandin näkökulmasta, Kaisa Kosonen
  Katso webinaaritallenne tästä.
  Digitalisaation rooli Business Finlandin näkökulmasta (pdf)

 • Ti 19.5. klo 10–11.30 Matkailuyrityksen kehitysprojektien rahoitusratkaisut, Jouni Kärkkäinen, FlowHouse Oy
  Katso webinaaritallenne tästä.
  Matkailuyrityksen kehitysprojektien rahoitusratkaisut (pdf)

 • Ke 27.5. klo 14-15 Johku Travel esittely, CEO Sami Hänninen
  Johku on täysin uudenlainen työkalu, aina mukanasi kulkeva järjestelmä, jonka avulla voit myydä palveluja ja tuotteita sekä seurata liiketoimintasi kehitystä.
  Katso webinaaritallenne tästä.
  Johku – Ratkaiseva kumppani (pdf)

Matkailuyrityksen digiloikan ABC

Matkailuyrityksille digikehittämisen tukena toimii VisitFinlandin ylläpitämä Matkailuyrityksen digiloikan ABC -oppimiskokonaisuus. Oppimiskokonaisuus koostuu kymmenestä askeleesta, joiden avulla yritys voi hoitaa digitaalisuuden perusasioita kuntoon yrityksessään. Matkailuyrityksen digiloikan ABC:hen pääset kirjautumaan tästä.

Business Finlandin webinaarit

Katso myös Business Finlandin tarjoamat webinaarit verkkokaupan perustamiseen, matkailun jakelukanaviin ja verkkojalanjäljen mittaamiseen oheisista linkeistä.

MATKAILUYRITYKSEN DIGILOIKAN ABC
WEBINAARI: OMAN VERKKOKAUPAN PERUSTAMINEN ABC 
WEBINAARI: MATKAILUN JAKELUKANAVAT 
WEBINAARI: OPI MITTAAMAAN VERKKOJALANJÄLKI 

Mukaan digikanavien ja tiedolla johtamisen kehittämiseen?

Haluatko mukaan digitaalisten kanavien ja tiedolla johtamisen kehittämiseen? Lisätietoja antaa VisitKarelian digitaalisen kehittämisen yhteyshenkilö Anna Härkönen, p. 0400 239 619, anna.harkonen@visitkarelia.fi.