1 AKTIVITEETTIEN ONLINE-MYYNTI
2 KESÄN TUOTTEET VERKKOON
3 VISITKARELIAN ELÄMYSPUOTI
4 VISIT FINLANDIN SERTIFIKAATTIWEBINAARIT
5 MATKA WORKSHOP DAY DIGITAL 2021
6 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA1 AKTIVITEETTIEN ONLINE-MYYNTI

Elämykset verkkokauppaan – kesän trendit

Miten elämyksiä ostetaan? Kuinka mukaan verkkokauppaan?

Keskiviikkona 26.5. järjestetyssä Doerz-webinaarissa käytiin läpi elämyspalveluiden online-myynnin trendejä. Kesän 2021 isoina trendeinä näkyvät esimerkiksi mökkeily, retkeily, veneily, pyöräily ja autolomat kotimaassa. Kotimaanmatkailijoita kiinnostavat erityisesti ruoka, luonto, salaiset helmet, historia ja kulttuuri sekä nähtävyyksiin tutustuminen paikallisten kanssa.

Lähikohderyhmien huomioiminen tulee olemaan kesällä erityisen tärkeää. Doerzin havaintojen mukaan viime kesänä 97 % myynnistä kohdistui tuotteisiin, joilla on selkeä lähtöaika ja päivämäärä. Elämyksiä varataan mobiililaitteilla lyhyellä varoitusajalla usein vain muutamaa tuntia ennen aktiviteetin alkamisajankohtaa. Niin lähikohderyhmälle kuin kauempaakin tuleville tärkeintä on löydettävyys ja helppo varattavuus. Tärkeäksi teemaksi nousee myös tarinallisuus, joka saa aktiviteettia etsivän mielikuvituksen valloilleen ja uteliaisuuden heräämään. Menestyspaketti on valmis, kun hyvä idea vielä markkinoidaan laadukkain kuvin ja asiantuntevin tekstein, ja tietoa jaetaan aktiivisesti esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa ja ryhmissä.

Pohjois-Karjalan alueelta Doerzissa olevat elämykset löytyvät jatkossa VisitKarelian Elämyspuodista, johon tulemme kohdistamaan myös markkinointitoimenpiteitä. VisitKarelian alueen toimijoiden komissio on pieni, Doerz hoitaa kaikki varaukseen ja maksuun liittyvät toiminnot puolestasi ja itse voit keskittyä palvelun tuottamiseen ja asiakaspalveluun. Tälle kesälle ehtii vielä mukaan! Kerro meille, jos suunnittelet elämysten lisäämistä Doerziin, kaipaat apua ja lisätietoja asiasta tai haluat tehdä markkinointiyhteistyötä kanssamme jo olemassa olevien tuotteiden osalta.

Lue lisää Doerz Academysta
(vaatii sisäänkirjautumisen)

    Elämyksellistä kesää!

Anna Härkönen
Russia Account Manager
VisitKarelia2 KESÄN TUOTTEET VERKKOON 

Kesä esiin VisitKarelian kanavissa

Ilmoita kesän palveluista

Tietoa kesän palveluista kerätään parhaillaan VisitKarelian verkkosivuille sekä sosiaalisen median kanavissa jaettavaksi. Meille ilmoitettavasta tuotteesta/palvelusta tulisi löytyä tiedot joltakin verkkosivulta, jonne voimme ohjata kävijöitä linkin kautta. PDF-tiedostoja emme valitettavasti voi nostaa esiin sähköisiin kanaviimme. Tiedot kannattaa lähettää sähköpostitse suoraan Annelle: anne.kokkonen@visitkarelia.fi. 

Kerro meille ainakin näistä:
 • Kesän valmiit lomapaketit/tarjoukset
 • Pienten ryhmien ohjatut retket/aktiviteetit/opastetut kierrokset
 • Lapsiperheiden lempparijutut
 • Kesäkahvilat ja lähituotepuodit
 • Veneilijän palvelut
 • Jokin muu kesän huippujuttu?

Viikko-ohjelmista saamme tiedot kootusti eri alueilta, jotka niitä koostavat. Tapahtumat pyydämme ilmoittamaan Pohjois-Karjalan tapahtumakalenteriin.

Siirry VisitKarelian verkkosivuille

 3 VISITKARELIAN ELÄMYSPUOTI 

VK-elämyspouoti-visitkarelia-banner

Elämyspuoti avautuu kesäkuussa

Verkosta ostettavat tuotteet saavat jatkossa aiempaa enemmän näkyvyyttä VisitKarelian kanavissa, kun kevään aikana rakennettu Elämyspuoti avautuu. Nimestään huolimatta puoti ei ole verkkokauppa, vaan VisitKarelian verkkosivuille rakennettu esittelyalusta, josta matkailija siirtyy kätevästi palveluntarjoajan verkkokauppaan ostoksille. Elämyspuoti on rakennettu rajapintojen avulla, ja kesäksi puodin hyllyille nousee yli 80 tuotetta.

Rajapinta on tässä vaiheessa rakennettu AtFlown verkkokauppa-alustan eli Äksyjen Ämmien sekä Doerzin kanssa. Jatkossa on valmius tuoda tuotteita Elämyspuotiin myös muilta verkkokauppa-alustoilta. Seuraamme eri alustojen tuotemäärän kehitystä Pohjois-Karjalan osalta. Ilmoitattehan meille, kun suunnittelette omien tuotteidenne viemistä jollekin verkkokauppa-alustalle, tai mikäli tuotteenne löytyvät jo nyt joltakin alustalta. Tiedot voi ilmoittaa osoitteeseen visitkarelia@visitkarelia.fi tai Annalle osoitteeseen anna.harkonen@visitkarelia.fi. VisitKarelia-tiimi on myös mielellään apuna sopivan verkkokauppa-alustan valinnassa.

 4 VISIT FINLANDIN SERTIFIKAATTIWEBINAARIT

Kestävän matkailun sertifikaatit esittelyssä ma 7.6.

Visit Finland järjestää erityisesti majoitus- ja ravitsemispalveluyrityksille soveltuvia sertifikaatteja esittelevän webinaarin maanantaina 7.6. klo 13-15. Mikäli pohdit yrityksellesi sopivaa kestävän matkailun sertifikaattia, kannattaa hyödyntää tämä tietopaketti, jossa lyhyessä ajassa on saatavilla perustiedot useasta sertifikaatista.

Esittelyssä seuraavat sertifikaatit:

 • Green Key
 • EU-Ympäristömerkki
 • Joutsenmerkki
 • Hostelling International Quality & Sustainability
 • ECEAT
 • Travelife for Accommodation (TBC)

Ilmoittaudu webinaariin

 5 MATKA WORKSHOP DAY DIGITAL 2021

Kaksi maata – yksi Karjala

Mitä kansainväliset matkanjärjestäjät haluavat?

Matkailumessut Helsingissä on yksi suurimmista matkailualan tapahtumista Pohjois-Euroopassa. Perinteisesti messujen yhteydessä järjestetään ammattilaispäivät, joihin osallistuu matkanjärjestäjiä ympäri maailman. Tänä vuonna, pandemian vuoksi ja messujen peruuntuessa, ammattilaispäivien tapaamiset siirtyivät verkkoon. VisitKarelia ja Karjalan tasavallan matkailuinfokeskus osallistuivat jo toista vuotta peräkkäin yhdessä ammattilaispäiville ja esittelivät kansainvälisille matkanjärjestäjille rajanylittäviä reittejä ja tuotteita ”Kaksi maata – yksi Karjala” -konseptilla.

Tapasimme matkanjärjestäjää Italiasta, Sveitsistä, Ranskasta, Australiasta, Norjasta, Islannista, Iso-Britanniasta, Tanskasta, Thaimaasta ja Virosta. Matkanjärjestäjille esiteltiin erilaisia vaihtoehtoja rajanylittävistä reiteistä ja tuotteista, jotka sisältävät vierailun sekä Pohjois-Karjalassa että Karjalan tasavallassa. Matkanjärjestäjiä kiinnosti eniten alueiden majoitus- ja aktiviteettitarjonta, nähtävyydet, logistiikka sekä rajanylitys- ja viisumikysymykset. Eniten kysyttiin individuaalimatkailijoille soveltuvia tuotteita ja paketteja.

Tapaamisten jälkeen jokaiselle matkanjärjestäjälle lähetetään infopaketti, joka vastaa tapaamisissa esitettyihin kysymyksiin. Tämän lisäksi VisitKarelian ammattilaissivustolle sekä Karjalan tasavallan matkailuinfon sivustolle kootaan tietopaketti, josta löytyvät kaikki tiedot matkapaketeista, matkanjärjestäjistä ja rajanylittävistä reittiehdotuksista.

Osallistuminen digitaaliseen workshoppiin toteutettiin Pohjois-Karjalan maakuntaliiton rahoittaman Kansainvälisen matkailun kehittäminen Pohjois-Karjalassa Venäjän yhteistyön kautta -hankkeen puitteissa.

 6 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA 

Pohjois-Karjalan tapahtumakalenterin käyttökoulutus

Ti 15.6. klo 15-16.15

Pohjois-Karjalan kaikki tapahtumat löytyvät nyt yhdestä palvelusta, kun maakunnan asukkaat, yritykset ja yhteisöt voivat syöttää omia tapahtumiaan yhteiseen tapahtumakalenteriin maksutta. Tiistaina 15.6. klo 15-16.15 järjestettävässä maksuttomassa koulutuksessa opetetaan palveluun rekisteröityminen, profiilin luominen, tapahtumien luominen, tietojen muokkaaminen sekä tapahtumasyötteiden käyttö tapahtumatietojen nostamiseen.
Tutustu koulutukseen ja tapahtumakalenteriin

SUOMA-kiertue lokakuussa

Ilmoittaudu myyntikiertueelle 30.8. mennessä

SUOMA-kiertue on ryhmämyyntitapahtuma, jossa pääset kertomaan potentiaalisille asiakkaille kasvokkain uutuuksista ja tutustut samalla muiden matkailuyritysten tarjontaan. Tapahtumaan kutsutaan vieraiksi ryhmämatkojen, virkistyspäivien ja kokousten järjestämisestä vastaavia henkilöitä. Myyjät voivat osallistua koko kiertueelle tai vaikka vain yhteen tapahtumaan.

KIERTUEPAIKKAKUNNAT 2021:

 • 4.10. TAMPERE
 • 5.10. LAHTI
 • 6.10. TURKU
 • 7.10. PORI
 • 8.10. JYVÄSKYLÄ

Kiertueen hinta on Suoma ry:n jäsenyrityksille 590 €/pöytä/paikkakunta ja muille 680 €/pöytä/paikkakunta. Hintoihin lisätään alv 24%.

Lue lisää ja ilmoittaudu 30.8. mennessä

 


FAM trip -verkkokoulutus

Ke 16.6. klo 9-12

KULKU-hanke järjestää maksuttoman valmennuksen, jossa jaetaan parhaat vinkit FAM tripin järjestäjille ja osallistujille. FAM tripin kautta alue tai yritysesittelee toimintaansa ja palvelujaan matkanjärjestäjille eli potentiaalisille myyjille. KULKU-hanke järjestää syksyllä myös virtuaalisen FAM trip -tapahtuman, johon osallistuvat pohjoiskarjalaiset yritykset valitaan kesän aikana. Tapahtumaan valittavien yritysten tulee täyttää kv-kriteerit.

Koulutuksessa saat vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

 • Mikä on FAM trip?
 • Mitä hyötyä siitä on, ja miten sille valmistaudutaan?
 • Minimivaatimukset onnistuneeseen B2B-yhteistyöhön?
 • Miten menestyt ja erotut eduksesi?
 • Mitä eroa on virtuaalisella ja yrityksissä tapahtuvilla FAM tripeillä?
 • Mitä huomioitava, kun matkanjärjestäjä tulee paikan päälle?

Kouluttajana toimii Suvi Ahola (Nordic Marketing Finland Oy).

Ilmoittaudu koulutukseen

 


Tammi-maaliskuun majoitustilastoja

Tammi-helmikuussa rekisteröityjen yöpymisten osuus Pohjois-Karjalassa laski vuoteen 2020 verrattuna, mutta maaliskuussa nähtiin kasvua suhteessa edellisvuoteen. Maaliskuussa Pohjois-Karjalassa kirjattiin 23 400 yöpymistä, mikä on 11,1 % enemmän kuin viime vuonna. Kasvu tulee Pielisen Karjalan ja Lieksan seuduilta.

Pohjois-Karjalan markkinaosuus koko maan yöpymisistä on kasvanut koronan vaikutusten myötä. Tammikuussa markkinaosuus oli 2,2 prosenttia ja sen kasvu verrattuna edellisvuoteen 0,6 prosenttia.  Helmikuussa markkinaosuus oli 2,4 prosenttia, mikä on 0,5 prosenttia enemmän verrattuna edellisvuoteen. Maaliskuussa markkinaosuus oli 2,7 prosenttia, ja kasvua kertyi 0,6 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna.

Huhtikuun tilastot päivittyvät VisitKarelian verkkosivuille toukokuun loppuun mennessä.

Tilastot VisitKarelian ammattilaissivustolla

 


Inklusiivisen matkailun opas julkaistu

Visit Finlandin uusi inklusiivisen matkailun opas on julkaistu. Opas kertoo parhaat käytännöt esteettömien ja sateenkaariystävällisten palveluiden kehittämiseen sekä eri uskontokuntien huomioimiseen matkailupalveluissa. Oppaassa on vinkit myös viestintään ja markkinointiin erilaisille asiakasryhmille sekä digitaaliseen saavutettavuuteen.

Lue inklusiivisen matkailun opasMatkailun aamukahvit

Seuraavat matkailun aamukahvit järjestetään ti 22.6. klo 10-12.

Aamukahvien teema ilmoitetaan myöhemmin sähköpostikutsussa.

Tilaisuuteen voi osallistua etänä Zoomin kautta.

Osallistu aamukahveille

Heinäkuussa aamukahvit ovat tauolla ja palaamme kahvittelemaan jälleen elokuun lopulla.