1 MARKKINOINTIKUMPPANUUSHAKU
2 TALVEN MARKKINOINTI
3 KUULUMISIA WORKSHOPISTA
4 SYYSKUUN TILASTOT
5 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA1  MARKKINOINTIKUMPPANUUSHAKU

Hae markkinointikumppanuutta 31.10. mennessä!

Vielä on muutama päivä aikaa hakea VisitKarelian 50/50-markkinointikumppanuutta alkavan talvikauden markkinointiin. Hakuaikaa on lokakuun loppuun ja kampanjat toteutetaan vuoden 2023 helmikuun loppuun mennessä. Olemme varanneet talvikauden markkinointikumppanuuksiin 10 000 euroa, joten kannattaa rohkeasti laittaa sekä pienemmät että suuremmat kampanjaideat mukaan hakuun.

Hakemukset käydään läpi heti marraskuun alussa ja kaikille hakeneille ilmoitetaan toteutettavista kampanjoista päätöksenteon jälkeen.
Lue hakuohjeet ja laita ideat liitämään!


2 TALVEN MARKKINOINTI

VK pilkkiretki kaira porukka pielinen

Talven kampanjat starttaavat

Talvi leijailee VisitKarelian verkkosivuille 1. marraskuuta ja samalla käynnistyvät myös talviajan markkinointikampanjat. Päivitämme parhaillaan talvisivuja sekä kotimaisten että kansainvälisten asiakkaiden tarpeisiin. Sivujen tarkoituksena on antaa talvilomaa suunnitteleville inspiraatiota ja ohjata heitä varauskanaviin sekä matkailuyritysten sivuille tutustumaan kohteisiin tarkemmin.

Marraskuun puolivälistä alkaen julkaisemme verkkosivuillamme talveen liittyviä artikkeleja, joiden tarkoituksena on tehdä aluettamme tunnetuksi talvisena hyvinvointikohteena ja suksilajien harrastajien kohteena. Lisäksi artikkeleista löytyy sisältöä lasten kanssa matkustaville sekä kulttuuria ja helppoja luontoelämyksiä etsiville. Viimeinen artikkeli julkaistaan helmikuussa ja se on suunnattu erityisesti paikallisille kohderyhmille, jotka kaipaavat vinkkejä talvilomavieraiden varalle.

Artikkelien lisäksi myös Googlen hakusanakampanjat ja somekampanjat pyörivät normaaliin tapaan läpi talven.

Haluatko hyötyä ilmaisesta näkyvyydestä?

Kaikista talveen liittyvistä uutuuksista, opastetuista retkistä, erikoisuuksista ym. saa vinkata meille, jotta osaamme poimia ne mukaan markkinointiin. Toimita tiedot verkkosivulinkin muodossa osoitteeseen marianne.markkanen@visitkarelia.fi.3 KUULUMISIA WORKSHOPISTA

Pohjois-Karjala laajalti edustettuna Winter Wonderland -workshopissa

Online-workshopissa oli paikalla 158 kansainvälistä matkanjärjestäjää

VisitKarelia, Äksyt Ämmät, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Eräkeskus ja Kolin Matkailu veivät maakunnan talvimatkailun ilosanomaa kansainvälisille matkailijoille lokakuun puolivälissä järjestetyssä Winter Wonderland -workshopissa. Tilaisuudessa tavattiin 15 minuutin tapaamisissa pääasiassa eurooppalaisia matkanjärjestäjiä. Yrittäjät saivat useita konkreettisia tarjouspyyntöjä ja niiden osalta yhteistyökumppaneihin ollaan yhteydessä lähiaikoina. Talven ihanien elämysten lisäksi kysyttiin paljon myös kesän mahdollisuuksista.

Samalla yhteiskonseptilla on osallistuttu jo yhteen online-tapahtumaan keväällä 2022 ja jos kiinnostuneita on, niin tilaisuuden tullen jatkamme samalla tavalla niissä tilaisuuksissa, jotka tarjoavat mahdollisuuden yhteisosallistumiseen. Yhteinen osallistuminen on erityisen tehokasta, koska voimme valmistautua tilaisuuteen yhdessä etukäteen ja jakaa vastuuta myös jälkikontaktointien osalta kaikkien osallistuneiden kesken.

Mukaan workshopiin esittelemään yrityksesi palveluja?

Panostaako sinun yrityksesi kansainväliseen matkailuun ja olisitko kiinnostunut osallistumaan tällaiseen online-tilaisuuteen tai jopa lähtemään workshopiin ulkomaille?
Kerro kiinnostuksestasi ja kysy samalla lisää osallistumisen kriteereistä ja kustannuksista Lennulta: leena.tervakorpi@visitkarelia.fi.4 SYYSKUUN TILASTOT

VK naiset ja koira joensuussa retki syksy

Syyskuun majoitusmyynti kasvoi, vaikka yöpymiset vähenivät5  AJANKOHTAISIA POIMINTOJA

Järvi-Suomen matkailuyrittäjien iltapäiväkahvit 2.11.

Aiheena alueiden  ja palveluiden saavutettavuus

Viiden Järvi-Suomen maakunnan matkailuyrittäjät kokoontuvat iltapäiväkahvitilaisuuteen 2.11. klo 14.00-15.30. Teams-etäyhteydellä. Yrittäjien toiveen mukaisesti iltapäiväkahvien aiheena on saavutettavuus ja käsittelemme asiaa erityisesti kansainvälisen asiakkaan näkökulmasta. Keskustelemme erityisesti siitä, miten asiakkaat löytävät yrittäjän palvelut ja pääsevät matkustamaan paikan päälle kohteeseen mahdollisimman helposti. Toivottavasti pääset mukaan kertomaan teidän havaitsemista saavutettavuuden haasteista ja ratkaisuista sekä kysymään vinkkejä yrittäjäkollegoilta eri puolilta Itä-Suomea.

Tilaisuus on avoin kaikille Pohjois-Karjalan, Kainuun, Pohjois-Savon, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon matkailuyrittäjille ja sen järjestää Pro Lakeland -hanke. Tilaisuus järjestetään Teams-yhteydellä. Osallistumislinkki ja ohjelma, lähetetään ilmoittautuneille tilaisuutta edeltävänä päivänä.

Ilmoittaudu mukaan iltapäiväkahveille

 


VK nainen kirja mokki koli syksy

Matkailuliiketoiminnan juhlaviikko Itä-Suomen yliopistolla

Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitoksen Matkailuliiketoiminnan maisteriohjelma viettää viisivuotissyntymäpäivää 15.-17. marraskuuta kolmen tapahtuman voimin. Matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmä kutsuu kaikki matkailun tutkimuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneet mukaan kaikille avoimiin tilaisuuksiin.

Ohjelmassa kaksi webinaaria ja juhlaseminaari

Tiistaina 15.11. ja keskiviikkona 16.11. järjestetään parituntiset webinaarit, aiheena luontomatkailu ja vastuullinen liiketoiminta. Linkki tapahtumiin lähetetään ilmoittautuneille sähköpostina viikon 46 alussa.

Torstaina vietetään juhlaseminaari, johon ovat lupautuneet mukaan mm. matkailuliiketoiminnasta Joensuussa ensimmäisenä väitellyt tohtori, nykyisin Oulun yliopistossa brändimarkkinoinnin professorina toimiva Saila Saraniemi, sekä matkailukoulutuksen grand lady, Ulla Ritola-Pesonen, joka oli valtakunnallisen Matkailualan verkostoyliopiston koordinaattori. Paneelikeskusteluun osallistuu sekä nykyisiä että entisiä pohjoiskarjalaisia matkailun merkkihenkilöitä.

Tervetuloa juhlimaan matkailuliiketoiminnan koulutusta ja tutkimusta!

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu

 Matkailun aamukahvit

Seuraavat matkailun aamukahvit järjestetään ti 22.11. klo 10-12 Nurmeksessa Nurmes-talolla.

Aamukahveilla keskustellaan matkailun kehittämisen ajankohtaisista rahoitusmahdollisuuksista. Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä.

Ilmoittaudu aamukahveille