1 TALVEN MARKKINOINTISISÄLLÖT
2 KYSELYT MATKAILUYRITYKSILLE
3 KUULUMISIA WORKSHOPISTA
4 LOKAKUUN TILASTOT
5 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA1 TALVEN MARKKINOINTISISÄLLÖT

VK kolihusky nainen ja husky kolilla

Talvi on täynnä ihanuuksia

Mukaan VisitKarelian verkkosivujen ja somen talvisisältöihin?

VisitKarelian verkkosivut ovat täyttyneet ihanista talvisisällöistä, joissa lumi pöllyää ja aurinko kimaltaa hangilla. Välillä muistutetaan myös itsensä hemmottelun ja rentoutumisen tärkeydestä talven keskellä. Kun haluat oman yrityksesi palvelut mukaan talvisivujen sisältöihin, toimi seuraavasti:
1. Tutustu talven teemasivuihin
Talven yleissivu
Talven majoituspaketit
Talven kulttuurielämyksiä
Elämyspuodin talvituotteet
Hiihtoladut
Laskettelurinteet
Avantouinti
Rentoudu ja voi hyvin
Winter Highlights 2022
Book Winter Activities Online
2. Ota yhteyttä
Kerro meille, mitä oman yrityksesi tai alueesi palveluita voisimme nostaa sivuille talvilomailijoiden iloksi. Lähetä toiveet sähköpostitse osoitteeseen marianne.markkanen@visitkarelia.fi tai p. 040 487 4897.

Somesisällöt ja artikkelit

Somekanavamme pysyvät päivästä toiseen aktiivisina myös talvikaudella. Muista merkata VisitKarelian sometilit julkaisuihin ja käyttää tunnistetta #visitkarelia_finland, niin löydämme sisällöt helpommin.
Somejulkaisujen lisäksi talvikaudella julkaistaan artikkeleja, jotka esittelevät talven kohokohtia eri kohderyhmille. Ensimmäinen artikkeli julkaistiin marraskuun puolivälissä ja se houkuttelee Pohjois-Karjalaan erityisesti rentoa talvilomaa kaipaavia nautiskelijoita. Myös näihin sisältöihin teemme tarpeen mukaan lisäyksiä talven mittaan.
Kolme vinkkiä rentoon talvilomaan – lue artikkeli verkkosivuillamme


2 KYSELYT MATKAILUYRITYKSILLE

VK winter koli maisema valokuva

Vastaa digi- ja kansainvälistymiskyselyihin 18.12. mennessä

Toteutamme yhteistyössä Visit Finlandin kanssa digivalmiuskyselyn ja kansainvälistymisen valmiuskyselyn. Vastauksia hyödynnetään mm. yrityskoulutusten, markkinoinnin sekä kehitystoimenpiteiden suunnittelussa. Tulokset jaetaan myös Pohjois-Karjalan kehitysyhtiöille ja kuntien matkailusta vastaaville henkilöille. Kansainvälistymisen valmiuskyselyllä kartoitetaan matkailuyrityksen kansainvälistymisen osaamista ja valmiuksia. Digivalmiuskyselyn tarkoituksena on kartoittaa matkailuyrityksen digiosaamisen tasoa ja valmiuksia.

Jokainen vastaus on tärkeä ja auttaa meitä sekä kehitysyhtiöitä tulevien yritysten kehitystoimenpiteiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Arvioitu vastausaika on 10–20 minuuttia ja kyselyihin voi vastata 18.12.2022 saakka.

Vastaa Kansainvälistymisen valmiuskyselyyn

Vastaa Digivalmiuskyselyyn3 KUULUMISIA WORKSHOPISTA

Valmiit paketit ja kiertomatkat kiinnostivat Amsterdamissa ja Brysselissä

VisitKarelian Europe Account Manager Leena Tervakorpi osallistui Visit Finlandin järjestämään Five Destination workshopiin 16.–17. marraskuuta. Amsterdamissa ja Brysselissä järjestetyissä tilaisuuksissa oli kummassakin noin 50 matkanjärjestäjän edustajia Hollannista ja Belgiasta.

Millaisia matkailutuotteita etsitään?

-Seikkailu- ja luontomatkoja, pienten ryhmien kiertomatkoja ja koko Järvi-Suomen kattavia autokiertomatkoja.
-Sekä kesälle että talvelle suunniteltuja valmiita 4–7 vrk matkapaketteja, joihin sisältyy kuljetukset lentokentältä/rautatieasemalta sekä majoitus ja ohjelmat.
-Tällä hetkellä kysytään erityisesti kesää 2023 ja talvikautta 2023–2024.

Tapahtumasta tulleet liidit jaetaan niille yrityksille, joilla on kysyntään sopivia palveluita. Yrityksen tehtävä on tämän jälkeen olla itse yhteydessä matkanjärjestäjään, toimittaa lisätiedot ja hinnat ja sopia kaupat loppuun matkanjärjestäjän kanssa.

Tarvitsetko apua matkanjärjestäjien kontaktoinnissa? Ota yhteys Lennuun tai Annaan: leena.tervakorpi@visitkarelia.fi tai anna.harkonen@visitkarelia.fi.4 LOKAKUUN TILASTOT

Lokakuussa pientä miinusta edellisvuoteen5  AJANKOHTAISIA POIMINTOJA

VK nainen kirja mokki koli syksy

Liity mukaan Visit Finlandin DataHubiin

DataHubin kautta kansainvälisille markkinoille

Visit Finlandin DataHub jatkaa kasvuaan. DataHubissa on jo yli 1460 yritystä ja 4800 tuotetta. Jos haluat tavoittaa kansainvälisiä matkailijoita ja olla mukana Visit Finlandin ja maakuntien yhteistyössä toteuttamissa kuluttaja- ja matkanjärjestäjäkampanjoissa, niin viimeistään nyt kannattaa liittyä mukaan. DataHubin vaatimuksena on, että yrityksellä löytyy kansainvälisille markkinoille suunnattu tuote tai palvelu ja se löytyy yrityksen verkkosivuilta vähintään englanniksi.

VisitKarelialta tukea käännöksiin

Huom! VisitKarelia kääntää DataHubissa olevat kansainvälistymiskriteerit täyttävät ja online-varattavat tuotteet saksaksi ensi talven aikana. Nämä tuotteet nostetaan myös viiden maakunnan yhteiselle Lakeland sivustolle, johon kohdistetaan markkinointitoimenpiteitä. Meiltä saa tarvittaessa myös tukea englanninkielisten tuotteiden päivitykseen tai käännöksiin.

Ota DataHub haltuun koulutuksessa 9. joulukuuta

Tämän vuoden viimeinen yritysklinikka järjestetään 9.12 klo 10–11. Koulutuksessa käydään läpi DataHubin käyttöönotto, tuotteen lisääminen ja kulku DataHubissa sekä vastataan esiin nousseisiin kysymyksiin.

Visit Finlandin DataHub-perjantaiklinikka matkailuyrityksille – Business Finland

Tutustu ja rekisteröidy DataHubiin

Lisätietoja DataHubista antaa VisitKarelian Digital Account Manager Anna Härkönen, 0400 239 619, anna.harkonen@visitkarelia.fi

 Ilmoittaudu benchmark-matkalle Helsingin matkamessuille 19.–20.1.2023

VisitKarelia järjestää Pohjois-Karjalan matkailutoimijoiden yhteisen benchmark-matkan Helsingin Matka 2023 -messuille 19.–20.1.2023. Bussikuljetus lähtee Helsinkiin torstaina 19.1., vierailemme messuilla perjantaina 20.1. ja palaamme illaksi takaisin Pohjois-Karjalaan.

Olemme varanneet 30 huoneen majoituskiintiön Holiday Inn Helsinki Exposta (1hh/109 € ja 2hh/129 €). VisitKarelia kustantaa yhteiskuljetuksen sekä messuliput. Majoitus on omakustanteinen.

Ennakkokyselyn perusteella matkalle on lähdössä matkailualan osaajia eri puolilta Pohjois-Karjalaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan verkostoitumaan ja hakemaan uusia ideoita matkamessujen tarjonnasta!

Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu mukaan pe 9.12. mennessä

 Matkailun aamukahvit

Seuraavat matkailun aamukahvit järjestetään ti 20.12. klo 10-12 Liperissä Ollilan Tuvalla.

Aamukahvien tarkempi aihe ilmoitetaan myöhemmin, mutta kannattaa laittaa ajankohta jo kalenteriin ja ilmoittautua mukaan! Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä.

Ilmoittaudu aamukahveille