1 MATKAILUHANKEHAKU
2 SAMI KUROSEN MAKUMATKA
3 MATKAILUTILASTOT
4 VISITKARELIAN SOMEKANAVAT1  MATKAILUHANKEHAKU

Harvaan asuttujen alueiden matkailuhankehaku käynnissä

Harvaan asuttujen alueiden parlamentaarinen työryhmä on päättänyt kohdentaa kolme miljoonaa euroa luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittämishankkeisiin. Ensimmäinen hakujakso päättyy 15.8.2022.

Rahoitusta voidaan myöntää harvaan asuttujen alueiden matkailun kehittämishankkeille. Hankkeissa tulee painottaa Suomen matkailustrategian 2019–2028 ja Suomen ruokamatkailustrategian 2020–2023 linjauksia sekä Visit Finlandin ruokamatkailun tuotesuosituksia. Hankkeelle myönnettävä tuki voi olla 75–90 % hyväksyttävistä kustannuksista, enintään kuitenkin 180 000 euroa. Tuen myöntää Lapin ELY-keskus.

Kehittämishankkeen tarkoituksena voi olla luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun:

  • vastuullisuuden, tiedolla johtamisen, ostettavuuden ja saavutettavuuden edistäminen
  • digitalisaation hyödyntäminen
  • yhteistyöverkostojen luominen ja alueellisten, kansallisten ja kansainvälisten kumppanuuksien rakentaminen
  • tuotekehitys ja laadun kehittäminen

Lue lisää ja jätä hakemus 15.8. mennessä

 2 SAMI KUROSEN MAKUMATKA

samikurosenmakumatka-promo

Sami Kurosen makumatka starttaa ke 29.6. klo 19

Sami Kurosen makumatka Pohjois-Karjalassa kuvattiin alueellamme toukokuun loppupuolella. Pian on aika nauttia työn hedelmistä, kun ohjelma starttaa Nelosella keskiviikkona 29.6. klo 19. Nelonen esittää ensiesityksenä aina kaksi jaksoa putkeen. Ohjelman jaksojen ensiesityspäivät ovat seuraavat:

29.6. klo 19 ja 19.30 – Ilomantsi ja Joensuu/Heinävesi
6.7. klo 19 ja 19.30 – Joensuun seutu ja Koli
13.7. klo 19 ja 19.30 – Bomba ja Sydänkarjala

Kaikki jaksot tulevat ensiesityspäivinä myös Ruutuun. Ruudusta löytyvät jaksot ovat kenen tahansa jaettavissa sosiaalisessa mediassa, joten laittakaahan sana kiirimään, jotta mahdollisimman moni pääsee nauttimaan Pohjois-Karjalan kesämaisemista ja ruokaelämyksistä Samin matkassa.

Lue jaksoista tarkemmin sivuillamme3 MATKAILUTILASTOT

Kevään tilastoissa lupaavaa kasvua

Toukokuun matkailutilastot päivittyvät ammattilaissivustollemme viikolla 26, mutta tässä vaiheessa on hyvä tehdä lyhyt katsaus meneen kevään lukuihin.

Tammi-huhtikuussa Pohjois-Karjalassa kirjattiin yhteensä 105 000 rekisteröityä yöpymistä, mikä on 33 % enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Kotimaisia yöpymisiä kirjattiin 97 000 ja ulkomaisia 7500.

Rekisteröityjen yöpymisten kasvu eri alueilla tammi-huhtikuussa 2022 (vertailu vuoteen 2021)

Koko Suomi +80,1 %
Pohjois-Karjala +32,9 %
Joensuun seutu + 77,3 %
Joensuu + 83,7 %
Pielisen Karjala + 3,4 %
Lieksa -1,3 %
Keski-Karjala + 45,3 %

Rekisteröityjen yöpymisten määrä ylitti edellisvuoden luvut kaikkina kuukausina tammi-huhtikuussa. Tammi- ja helmikuu jäivät vielä selvästi edellisen normaalivuoden 2019 ja alkuvuoden 2020 tasosta, mutta maaliskuun 34 400 yöpymistä hipoi jo vuoden 2019 lukemia. Huhtikuussa yöpymisten määrä oli 28 400, mikä ylitti vuoden 2019 lukeman, 26 600 rekisteröityä yöpymistä.

Rekisteröityjen yöpymisten määrällä mitattuna matkailu palautuu hiljalleen takaisin koronaa edeltävälle tasolle ja sen yli. Rekisteröity majoitusmyynti on myös osoittanut kevään aikana positiivisia palautumisen merkkejä ja huhtikuussa tehtiin jopa ajankohdan uusi majoitusmyynnin ennätys.

 4 VISITKARELIAN SOMEKANAVAT

VK evasretki laiturilla kesa

VisitKarelian sometavoittavuus kasvaa jatkuvasti

VisitKarelian somekanavien tavoittavuus on ollut mukavassa kasvussa jo pidemmän aikaa. Tällä hetkellä Facebook- ja Instagram-profiileitamme seuraa yhteensä lähes 12 000 käyttäjää ja määrä kasvaa tasaisesti. Tänä vuonna olemme kasvattaneet myös Facebookin ja Instagramin markkinointibudjettia ja maksullinen tavoittavuus on sen myötä yli kuusinkertaistunut.

VisitKarelian Facebook-sivun kattavuus on kasvanut tämän vuoden aikana 120,4 % ja Instagramin kattavuus 214 %. Somekanavamme ovat myös yrityksille ja matkailukohteille oiva tapa päästä esille sekä kotimaisen että kansainvälisen yleisön fiideihin.

Kuinka päästä esiin VisitKarelian somekanavissa? 

  • Merkkaa VisitKarelia julkaisuihin. Facebookissa @VisitKarelia ja Instagramissa @visitkarelia_finland
  • Instagramissa jaamme ammatti- ja harrastelijavalokuvaajien laadukkaita otoksia ympäri maakunnan eri kohteista ja teemoista. Jaamme sisällöstä riippuen myös Instagram story -sisältöjä, joihin meidät on merkattu. Muistakaa siis merkkaaminen! @visitkarelia_finland
  • Facebook on meille mitä parhain paikka poimia tietoa eri yritysten ja kohteiden palveluista. Merkkaamalla meidät sisältöön tai vinkkaamalla uusista jutuista vaikkapa messengerin kautta, voit edesauttaa näkymistäsi somen lisäksi myös muissa kanavissamme.
  • Oletko teettänyt videosisältöä tai kävikö kohteessasi bloggaaja? Kerro uusista sisällöistä meillekin! Useimmat sisällöt ovat oikein sopivia myös VisitKarelian somekanavissa jaettavaksi.

Kysy somenäkyvyydestä lisää Annelta: anne.kokkonen@visitkarelia.fi tai p. 040 751 2744.

 


Matkailun aamukahvit

Seuraavat matkailun aamukahvit järjestetään ti 23.8. klo 10-12.

Tarkempi paikka ja aihe ilmoitetaan myöhemmin. Aamukahvikutsu saapuu kaikille postituslistallamme oleville lähempänä ajankohtaa.

Aurinkoista kesää!