1 KEHITYSPÄÄLLIKKÖ
2 CHARTER-LENNOT
3 RUOKAMATKAILU
4 DATAHUB
5 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA1 KEHITYSPÄÄLLIKKÖ

VisitKarelian tiimi täydentyy!

Terhi Millar aloittaa 5.8.2024 Business Joensuussa VisitKarelia-tiimin kehityspäällikkönä

Terhi työskentelee tällä hetkellä projektipäällikkönä Kajaanin ammattikorkeakoulun hallinnoimassa Viisi matkailumaakuntaa, yksi järvielämys – ProLakeland II -hankkeessa, jonka tehtävänä on edistää itäisen järvi-Suomen kansainvälisen matkailun kasvua, pk-yritysten kansainvälistä vientiä ja ylimaakunnallista yhteistyötä. Tätä ennen hän on työskennellyt lähes 20 vuotta matkailualan tehtävissä Englannissa kuten tuotepäällikkönä Great Rail Journeys & Rail Discoveries (York, UK) vuosina 2015–2023.

Terhillä on monipuolinen Suomessa ja Englannissa hankittu matkailualan koulutus, mm. maisteritutkinto matkailututkimuksesta Lapin yliopistosta.

Kehityspäällikön keskeisiin tehtäviin kuuluu strategian toimeenpano ja seuranta, tiivis yhteistyö alueen kuntien ja matkailutoimijoiden kanssa, osallistuminen matkailuun liittyvien kehittämishankkeiden valmisteluun ja toteutukseen sekä valtakunnallinen edunvalvonta ja raportointi sopimuskunnille.2 CHARTER-LENNOT

Charter-lennot Münchenistä Joensuuhun!

Ampumahiihdon maailmacupin kauden 2024-2025 avaus järjestetään tänä vuonna Kontiolahdella 30.11.-8.12.2024. Keskieurooppalaisille faneille on tarjolla kuuden päivän pakettimatkoja Kontiolahden tapahtumaan. Pakettimatkojen charter-lennot lähtevät Münchenistä, ja vieraat majoittuvat Kolilla, Break Sokos Hotel Koli Kylä -hotellissa.

”Olemme ylpeitä, että voimme tarjota ampumahiihdon keskieurooppalaisille kannattajille pakettimatkan omilla suorilla lennoilla Joensuuhun. Olemme koonneet kaksi kuuden päivän pakettia. Niiden aikana on mahdollista kokea ampumahiihtokisojen lisäksi upean Kolin maisemat. Meille tämä on erinomainen tilaisuus tarjota Pohjois-Karjalaa vaihtoehtona Lapin matkailulle”, sanoo matkanjärjestäjä Kon-Tiki Finlandin Kimmel Levonen.

Kyseessä on merkittävä avaus charter-lentojen osalta ja toivotaan, että pilotointi tuo tullessaan myös lisää vastaavia mahdollisuuksia Pohjois-Karjalaan. Myös lipunmyynti kisoihin on avattu! Tietoa saa jakaa aktiivisesti omissa verkostoissa ja erityisesti Keski-Euroopan suuntaan.

Lue koko tiedote

Tutustu tarkemmin matkapakettiin

Kuva Suvi Minkkisestä: Kalle Parkkinen

 3 RUOKAMATKAILU

Pohjoiskarjalaisia elintarvikkeita ja luonnontuotteita kansainvälisille markkinoille ja matkailutoimijoiden käyttöön

KareliaBite-projektin päätavoitteena on parantaa Pohjois-Karjalan elintarvike- ja luonnontuotealan yritysten valmiuksia toimia kansainvälisillä markkinoilla. KareliaBite keskittyy erityisesti Saksan markkinoihin, ja projektissa mukana olevat yritykset saavat tietoa kansainvälisistä trendeistä, vastuullisuudesta, tuoteuutuuksista ja markkinatilanteesta. Saksalaiset turistit ovat suurin turistiryhmä Pohjois-Karjalassa, joten KareliaBiten avulla luodut kontaktit ja osaaminen hyödyttävät alueen yrityksiä monipuolisesti.

Ruoka on keskeinen osa kokonaisvaltaista matkailuelämystä ja kohdemaan kulttuuria. Kansainväliseen markkinaan suunnatut tuotteet hyödyttävät myös Pohjois-Karjalan matkailualan yrityksiä ja niitä voidaan hyödyntää monin tavoin. Ruokatuotteet toimivat matkailuyrityksissä lahjatavarana, osana ohjelmapalveluita tai raaka-aineena keittiöissä. Monet elintarvikeyritykset ovat myös mielenkiintoisia matkakohteita, kuten panimo- ja viinitilakierrokset, juustolat, puutarhat ja maatilat osoittavat.

Torstaina 10.10.2024 klo 12–16 järjestetään yhteistyössä Taste Saimaan ja VisitKarelian kanssa Kansainväliset ruokalahjat -tilaisuus Joensuun Tiedepuistolla (3B-rakennus, 4. krs. Temple of Challenge). Valmennukseen voi ilmoittautua: satu.niiranen@businessjoensuu.fi

KareliaBite-projektin ryhmävalmennukset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille Pohjois-Karjalan elintarvike- ja luonnontuotealan yrityksille sekä muille sidosryhmille.

Tule mukaan kehittämään yrityksesi kansainvälistä osaamista ja hyödyntämään uusia mahdollisuuksia!

VK evasretki laiturilla kesa


Tutustu tuotteisiin!

Voit tiedustella ruokalahjoja, raaka-aineita ja ohjelmapalveluja KareliaBite-valmennuksissa ja -tilaisuuksissa mukana olleilta yrityksiltä:

 • Akselin Herkkupaja Oy: pakastekuivatut luomumansikat, luomumansikkaglögi. Lue lisää Satun LinkedIn-postauksesta
 • By Maitola: artesaanijäätelö luomutilan maidosta, Unelmieni jäätelöpäivä: mahdollisuus valmistaa jäätelöä itse
 • Elokinker Oy: fermentoidut tuotteet, kursseja hapanjuurileivonnasta
 • Kunnallisankkuri Oy: relissejä, hilloja ja sinappia.
 • Metsämesi Ky: luomuhunaja, mm. tattari-, kanerva-, kuusenkerkkä- ja mansikkahunaja
 • Mustavaaran tila: laiduntavan naudan luomulihaa, sopii vierailukohteeksi
 • Pielisen Kalajaloste Oy: tuotteita puhtaasta suomalaisesta kalasta
 • Porokylän Leipomo Oy: monipuolisia leipomotuotteita, myös gluteenittomat tuotteet
 • Pura Nordica Oy: kotimaista luonnonkosmetiikkaa, kursseja mm. luonnonkosmetiikan ja ekologisten siivousaineiden valmistuksesta, villiyrttien keräämisestä ja lisäksi turvehoitoja ja muita elämyksiä. Lue lisää Satun LinkedIn-postauksesta
 • Soinilan Oy: Tilapuoti, jossa myynnissä omia tuotteita (mm. kuplajuomat, glögit ja hunaja), ulkopuolisten myyjien tuotteet vaihtelevat. Tilalla myös Koru Karelian työtilat, josta voi ostaa korviksia. Tila sopii myös vierailukohteeksi.
 • So Simple Keto Oy: ketogeenisen ruokavalion tuotteet, esim. suklaakuorrutteiset marjat ja pähkinät, elektrolyyttijauheita juomiin, jotka sopivat hyvin esimerkiksi retkeilijöille.
 • Taiga Honey Oy: hunaja, mm. hunajainen, heti valmis juoma (terva&lakritsi)
 • VilliYritys: kuivatut sienet ja yrtit, villiyrttiluentoja ja hyvinvointi-iltoja

KareliaBite-projektia rahoittavat Euroopan Unioni, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Business Joensuu Oy.

Tutustu tarkemmin hankkeeseen

 

Euroopan unionin osarahoittama

 4 DATAHUB

Oletko jo mukana Visit Finlandin DataHubissa?

DataHub on Visit Finlandin tarjoama digitaalinen tietokanta, johon kotimaiset matkailuyritykset voivat tallettaa tietonsa yrityksestään sekä tarjoamistaan tuotteista ja palveluista. Pohjois-Karjalasta mukana on jo 53 yritystä ja 160 julkaistua tuotetta.

Hyödyt matkailuyrittäjälle?

 • DataHub on käyttäjälle täysin maksuton.
 • Mahdollistaa useat eri rajapinnat mm. Visit Finlandin verkkosivuille, visitlakelandfinland.com-sivustolle sekä alueellisille omille sivuille.
 • Jos tuotteestasi on saatavilla vähintään englanninkielinen käännös ja se on verkosta ostettavissa, on myös hyvät mahdollisuudet päästä esille Visit Finlandin kansainvälisissä markkinointikampanjoissa.
 • Onko sinulla jo tuotteet Bokunissa tai Johkussa? Nyt se voi siirtää näppärästi myös DataHubiin! Lähiaikoina tulossa myös odotettu rajapinta Outdooractiven kanssa.

Tutustu tarkemmin

Miten mukaan?

Ota yhteyttä Reettaan: reetta.ostela@businessjoensuu.fi tai puh. 050-440 9144.

 5 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA

Visit Finlandin DataHub-klinikka 20.9.

Kaipaatko tukea Visit Finlandin DataHubin käyttöönoton kanssa tai askarruttaako jokin muu asia alustaan liittyen? Syksyllä on mahdollisuus osallistua matkailuyrityksille suunnattuun DataHub-klinikkaan 20.9. klo 10-11, jossa käydään tarkemmin läpi DataHubin käyttöönottoa, tuotteiden lisäämistä alustalle, päivittämistä sekä muita esiin nousseita kysymyksiä.

Ilmoittaudu mukaan!

 


 

Uusi julkinen yhteys Joensuusta Kolille 1.7. alkaen!

Heinäkuun alusta on mahdollista saapua Kolille julkisilla vaikka Helsingistä saakka. Uusi julkinen yhteys Joensuun rautatieaseman ja Kolin välillä mahdollistaa yhä joustavamman ja kestävämmän tavan liikkua kansallismaisemaan sekä takaisin. Yhteys ajetaan päivittäin lippuvarausten mukaan joko bussilla tai tilataksilla. Pääkohderyhmänä ovat erityisesti matkailijat ja lippuja onkin saatavilla vain verkosta viimeistään matkaa edeltävänä iltana.

 • Auto lähtee Kolin kylältä klo 10.50 ja vie matkailijat Joensuuhun klo 12.12 Helsinkiin lähtevälle junalle.
 • Joensuusta auto starttaa kohti Kolia klo 12 (20 min junan saapumisen jälkeen).
 • Kolin alueella on pysäkkejä jopa 17, joten matkailija voi jäädä kyydistä oman hotellin tai majapaikan kohdalla.
 • Liput ovat saatavilla Matkahuollon verkkosivuilta sekä Reitit & Liput -sovelluksesta. Liput saa kätevästi myös VR:n sivuilta, jolloin yhteysbussilipun osto onnistuu samalla kuin junalipunkin.

Lieksan Kehitys Oy LieKe ja Joensuun kaupunki ovat edistäneet uutta, suoraa yhteyttä Kolille yhteisessä hankkeessa Pohjoinen Lakeland – Matkailuyritysten kannattava kasvu ja kansainvälistyminen.

A man waiting for a bus


 


Matkailun aamukahvit

Seuraavat matkailun aamukahvit järjestetään ke 14.8.2024 klo 10-12 Joensuun Tiedepuistolla. 

Matkailun aamukahvien aiheena on tällä kertaa VisitKarelian uusi  päivitetty matkailustrategia.

Tilaisuuteen voi osallistua Teams-etäyhteydellä tai paikan päällä Joensuun Tiedepuistolla (rakennus 3A, Temple of Challenge, 4 krs.). Tarjolla on kahvia/teetä sekä pientä suolaista/makeaa. Ilmoittauduthan etukäteen, mikäli tulet paikan päälle.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu aamukahveille