1 KESÄSESONKI 2021
2 KESÄN TUOTTEET VERKKOON
3 KESTÄVÄN MATKAILUN KUULUMISIA
4 MATKAILUN TIMANTIT -IDEAKILPAILU
5 VENÄJÄN MARKKINATILAISUUKSIA
6 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA1 KESÄSESONKI 2021

Än yy tee NYT!

Kesäsesongin odotus kuplii jo pinnan alla. Kotimaanmatkailu näyttää olevan myös alkavan kesän luonnollisin lomailuvaihtoehto, ja viime kesästä viisastuneina olemme varmasti monessa suhteessa valmiimpia ottamaan vastaan kotimaiset vierailijat. Vielä kuitenkin ehtii tehdä viime hetken viilailuja ennen kuin kesälomalaiset kirmaavat kohti kotimaan matkailuelämyksiä. Lisätäänkö paikkoja karavaanareille? Mainitaanko verkkosivuilla, että meille saa tulla myös lemmikin kanssa? Suunnitellaanko ruokapalveluiden tehokkaampaa tarjoamista mökkiasiakkaille? Kesän palveluiden hiominen timanttiseen kuntoon ja laittaminen esimerkiksi digikanavissa ostettavaksi on vielä hyvin mahdollista.

Talven aikana on ollut ilo seurata pohjoiskarjalaisen matkailuyritysten otetta palveluiden kehittämiseen. Uutta on opeteltu ja viety käytäntöön niin kestävän matkailun kuin verkko-ostettavuudenkin saralla. Maakunnastamme löytyy upeita matkailutuotteita, joiden löydettävyyden parantamiseksi myös VisitKarelia tekee jatkuvasti työtä. Kesän korvalla avaamme uuden verkosta ostettavien tuotteiden koontialustan, josta matkailija löytää etsimänsä vaivattomasti. Muistattehan myös jatkossa kertoa uusista aluevaltauksista meille eri kanavissa, niin ne on helpompi nostaa osaksi viestintäämme. Tällä hetkellä tärkeintä on, että matkaa suunnitteleva asiakas löytää etsimänsä palvelut digikanavista ja pystyy hänelle arvoa tuottavan informaation tukemana tekemään ostopäätöksen nopeasti. Lähtölaskenta kesään on pian käsillä, ja pian vihertävää luontoa ihaillessa voi syntyä vielä lisää uusia, timanttisia ideoita!

    Vilkasta ja turvallista matkailukesää kaikille!

Anne Kokkonen
Markkinointikoordinaattori
VisitKarelia2 KESÄN TUOTTEET VERKKOON 

Kesäelämykset VisitKarelian kanaviin

Ilmoita kesän palveluista

Tietoa kesän palveluista kerätään parhaillaan VisitKarelian verkkosivuille sekä sosiaalisen median kanavissa jaettavaksi. Tuotteesta/palvelusta tulisi löytyä tiedot joltakin verkkosivulta, jonne voimme ohjata kävijöitä linkin kautta. PDF-tiedostoja emme valitettavasti voi nostaa esiin sähköisiin kanaviimme. Tietoja voi lähettää sähköpostitse tai esimerkiksi jakamalla linkin Facebook-ryhmässämme: VisitKarelia/Pohjois-Karjalan matkailutoimijat.

Kerro meille ainakin näistä:
 • Kesän valmiit lomapaketit/tarjoukset
 • Pienten ryhmien ohjatut retket/aktiviteetit/opastetut kierrokset
 • Lapsiperheiden lempparijutut
 • Kesäkahvilat ja lähituotepuodit
 • Veneilijän palvelut
 • Jokin muu kesän huippujuttu?

Viikko-ohjelmista saamme tiedot kootusti eri alueilta, jotka niitä koostavat. Tapahtumat pyydämme ilmoittamaan tapahtumat.pohjoiskarjala.fi -palveluun.

Siirry VisitKarelian verkkosivuille

 3 KESTÄVÄN MATKAILUN KUULUMISIA 

STF-merkki jo seitsemällä yrityksellä

Pohjois-Karjalassa on jo seitsemän Sustainable Travel Finland -merkin saanutta yritystä. Viimeisimpänä merkin saaneiden joukkoon liittyi Lietsu Boutique Aparthotel, joka suoritti Ekokompassi-sertifikaatin ja heti perään myös STF-merkin. Positiivisia kuulumisia vastuullisuustyön etenemisestä kuuluu maakunnan eri suunnilta, kun yritykset ovat joko omin voimin tai hankkeiden tukemana lähteneet kehittämään kestävän matkailun käytäntöjä. STF-polulla on tällä hetkellä 14 yritystä Pohjois-Karjalasta. Upeaa työtä!

Moni pieni matkailuyritys pohtii sisällöiltään ja kuluiltaan sopivaa sertifikaattia. Visit Finland julkaisi hiljattain aiheeseen liittyvän artikkelin. VisitKarelialla apuna sertifikaatin valinnassa ja STF-polulla on kestävän matkailun yhteyshenkilö Anne Kokkonen.

Lue Visit Finlandin artikkeli sertifikaateista4 MATKAILUN TIMANTIT -IDEAKILPAILU

Joensuun tuoteideakilpailu käynnissä 9.5. asti

Onko yritykselläsi tai yhteisölläsi matkailutuoteidea Joensuun lähiseudulle? Nyt on aika hioa ideat timanttiseen kuntoon ja hakea mukaan Joensuun kaupungin ideakilpailuun 9.5. mennessä! Kilpailussa kolme parasta pääsevät tuotteistuskoulutukseen, jossa ideat hiotaan viimeistä silausta myöten. Lisäksi kukin palkituista saa 500 euroa markkinointitukea tuotteen markkinointiin.

Lue lisää ja osallistu kisaan5 VENÄJÄN MARKKINATILAISUUKSIA

Tilaisuuksia Venäjän-markkinoista kiinnostuneille

RussiaHUB North Karelia yrittäjien tukena

Pohjois-Karjalaan on luotu uusi RussiaHUB North Karelia -toimintakonsepti, jonka sisältöä esitellään tarkemmin 3.5.2021 järjestettävässä kaikille avoimessa tilaisuudessa.

RussiaHUB North Karelia -tiedotustilaisuus 3.5.2021 klo 14.30–16 (Teams) Ilmoittautumiset 29.4. mennessä.

Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin, miksi RussiaHUB North Karelia on luotu, ketkä ovat sen toimijoita ja millä tavalla se pyrkii palvelemaan Pohjois-Karjalan eri alojen toimijoita ja niiden yhteistyökumppaneita Venäjään liittyvissä tieto-, koulutus-, kehittämis- ja rahoitustarpeissa. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen Pohjois-Karjalan tapahtumakalenterissa.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

Digital Traveller Zoom-webinaari

Digital Traveller Zoom -webinaari järjestetään tiistaina 11.5.2021 klo 13:00-16:00 FI/RU

Ohjelma:

 • Johanna Heinonen / Digitaalinen asiakaskokemus
 • Mika Määttä / Asiakasdatan hyödyntäminen liiketoiminnan kehittämisessä
 • Alexander Bernikov / Sosiaalisen median markkinoinnin tehokas käyttö matkailijoiden houkuttelemiseen
 • Anna Härkönen / VisitKarelia / Kaksi maata – yksi Karjala: rajanylittävä yhteistyö ja matkapaketit
 • Nina Patrikka ja Minna Virkkula / TourSME-hanke, Ilmoittaudu mukaan Mobile Camp.iin syyskuussa!

Ilmoittaudu tilaisuuteen

 6 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA 

Pohjois-Karjalan matkailutilastot

Tilastot kootusti VisitKarelian ammattilaissivustolla

Pohjois-Karjalan, Joensuun seudun, Pielisen Karjalan ja Keski-Karjalan matkailutilastot ovat nyt helposti haettavissa VisitKarelian ammattilaissivustolla. Sivustolta voi tarkastella tilastoja helmikuusta 2018 alkaen tähän päivään. Huomioittehan, että rekisteröidyn majoituksen tiedot päivittyvät vajaan kuukauden viiveellä, eli esimerkiksi maaliskuun rekisteröidyn majoituksen tiedot tulevat näkyviin huhtikuun lopulla.

Katso viimeisimmät matkailutilastot

 


Lennot Joensuun ja Helsingin välillä käynnistyvät

Ruotsalainen Amapola Flyg AB aloittaa lennot Joensuun ja Helsingin välillä 10. toukokuuta. Yhtiö lentää Joensuusta Helsinkiin ja takaisin joka päivä kaksi vuoroa. Sunnuntaisin Helsingistä Joensuuhun pääsee kolmella eri vuorolla. Sopimus lentojen operoinnista on tehty tällä erää vuoden loppuun saakka. Lippujen varaus onnistuu kätevimmin lentoyhtiön omilla verkkosivuilla.

Katso lentoajat ja lippujen hinnat

 


Matkanjärjestäjäoikeudet ja matkapakettilaki

Huhtikuun aamukahveilla uppouduttiin matkanjärjestäjäoikeuksien ja matkapakettilain kiemuroihin. Oheisista linkeistä pääset tutustumaan koulutuksen materiaaleihin ja aiheeseen liittyvään lainsäädäntöön.

Matkailupalvelujen myynti ja siihen liittyvät vastuut

Oikeusministeriön asetus matkapalveluyhdistelmistä annettavista tiedoista

Laki matkapalveluyhdistelmistä 901/2017 – Säädökset alkuperäisinä – FINLEX ®

Laki matkapalveluyhdistelmien tarjoajista 921/2017 – Ajantasainen lainsäädäntö – FINLEX ®

 


EU-ympäristömerkki julkaisi hakijan oppaan

EU-ympäristömerkki on yksi Sustainable Travel Finland -ohjelmaan hyväksyttävistä ympäristösertifikaateista. EU-ympäristömerkki on kansainvälinen tunnus, joka on käytössä EU-maiden lisäksi Norjassa, Liechtensteinissa ja Islannissa. Hiljattain julkaistusta hakijan oppaasta on apua EU-ympäristömerkin suorittamista harkitsevalle tai merkkiä suorittavalle. Merkki sopii hyvin erilaisille matkailuyrityksille majoituspalveluista ohjelmapalveluihin.

Lue ja lataa hakijan opas

 


Kulttuurimatkailun uudet tuotesuositukset

Visit Finland on julkaissut kulttuurimatkailun uudet tuotesuositukset. Tuotesuositukset on laadittu kulttuuri- ja taidealan toimijoille, matkailuyrityksille ja kehittäjille
työvälineeksi laadukkaan, ostettavan ja kannattavan kulttuurimatkailuelämyksen tuottamiseen. Mukana on myös Visit Finlandin kansainvälistymiskriteerit, joiden perusteella voi arvioida ja kehittää oman matkailutuotteensa kansainvälistä potentiaalia.

Lue lisää ja lataa tuotesuosituksetMatkailun aamukahvit

Seuraavat matkailun aamukahvit järjestetään ti 25.5. klo 10-12.

Aamukahveilla esitellään Pohjois-Karjalan uuden tapahtumakalenterin ominaisuuksia ja tehdään katsaus VisitKarelian kesään.

Tilaisuuteen voi osallistua etänä Zoomin kautta.

Osallistu aamukahveille

Kesäkuussa kahvittelemme ti 22.6. klo 10-12. Aamukahvien teema ilmoitetaan seuraavassa uutiskirjeessä ja erillisessä sähköpostikutsussa.