1 TOIMITUSJOHTAJAN KYNÄSTÄ 
2 RYHMÄTUOTTEET VERKKOSIVUILLE 
3 TEM:N TYÖPAJAT
4 KOTIMAANMATKAILUN TURVALLISUUS
5 AKKE-HANKE VENÄJÄN MARKKINOILLE
6 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA1 TOIMITUSJOHTAJAN KYNÄSTÄ 

Kesään lisävauhtia Elämyspuodista

Kaikkien aikojen matkailukesä vol. 2 on jo hyvässä vauhdissa. Kesän lämpö hellii matkailijoita ja varsinkin ulkona tehtävät aktiviteetit ovat kysyttyjä. VisitKarelian Elämyspuodista on maakuntaan saapuvan matkailijan helppo käydä katsomassa ja varaamassa kiinnostavat aktiviteetit. Tuotteita on jo yli 80, eli aika kattava valikoima, mutta lisää toki mahtuu. Mitä kattavampi valikoima nähtävää ja koettavaa maakunnastamme löytyy, sitä todennäköisemmin saamme matkailijat viipymään seutukunnallamme pitempään.

Kannattaa myös käydä tutustumassa Elämyspuotiin muutenkin, katsoa vähän mitä muilla alueemme toimijoilla on tarjolla. Näin osaamme suositella matkailijoille seuraavaa vierailukohdetta, kun he meiltä jatkavat eteenpäin matkaa, toivottavasti vielä maakunnan sisällä kohti seuraavaa kokemusta. Itse näkisin, että matkailijan kokonaisvaltainen asiakaspalvelukokemus on meidän kaikkien vastuulla ja me voimme vaikuttaa siihen, tulevatko matkailijat maakuntaamme uudelleen.

    Mukavan vilkasta matkailukesää kaikille!

Auli Kauppinen
Toimitusjohtaja
VisitKarelia2 RYHMÄTUOTTEET VERKKOSIVUILLE

VisitKarelia.fi -sivustolle uusi sivu ryhmätuotteille

Ilmoita ryhmille suunnatuista palveluista meille

Ryhmämatkailu käynnistyy hiljalleen uudelleen ja VisitKarelia koostaa ryhmäasiakkaille suunnatun verkkosivun kesän ja alkusyksyn aikana. Ilmoitattehan omat ryhmäpakettinne mukaan sivulle. Meille ilmoitettavasta tuotteesta/palvelusta tulisi löytyä tiedot joltakin verkkosivulta, jonne voimme ohjata kävijöitä linkin kautta. 
Kerrottehan verkkosivuillanne ryhmätuotteista ainakin seuraavat tiedot:
 • sopiva ryhmäkoko
 • milloin palvelu on tarjolla (koko ajan tilauksesta vai esim. vain kesäkaudella)
 • ohjelman kesto
 • mitä varusteita, ruokailuja tms. pakettiin sisältyy
 • millä kielillä ohjelman voi toteuttaa
 • pääseekö perille bussilla
 • esteettömyys sisä- ja ulkotiloissa
 • mahdolliset lisäpalvelut
PDF-tiedostoja emme valitettavasti voi nostaa esiin sähköisiin kanaviimme. Ryhmätuotteiden tietoihin ohjaavat linkin kannattaa lähettää sähköpostitse osoitteeseen visitkarelia@visitkarelia.fi.


3 TEM:N TYÖPAJAT

Kotimaanmatkailun kehittämistyöpajat 2021

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää syksyllä 2021 kotimaanmatkailun kehittämistyöpajoja erityisesti matkailuyrityksille. Työpajojen tavoitteena on tukea kotimaan matkailutoimijoita ja -yrityksiä uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä kotimaanmatkailijoille. Työpajoissa ideoidaan ja jalostetaan kotimaanmatkailun tunnistettujen kehittämistarpeiden ja kohderyhmäselvityksen tulosten pohjalta yritysten tuotteita ja palveluita. Kotimaanmatkailun kehittämistyöpajojen toteuttamisesta vastaa Matkailun tiedolla johtamisen Supervoimat -allianssi, vastuullisena palveluntuottajana HMMH Consulting Oy. Työpajat toteutetaan etäyhteyksin.

Työpajojen aikataulut ja teemat:

 • To 2.9. klo 10–16: Yhdessä enemmän – kansallinen yhteistyö: aluetoimijoille ja -organisaatioille
 • Ti 21.9. klo 10–16: Yhdessä enemmän – kansallinen yhteistyö: matkailupalveluiden tarjoajille
 • Pe 15.10. klo 10–16: Tiedolla johdettu ja elämyksellinen tarjonta
 • Ti 2.11. klo 10–16: Brändi ja markkinointi
 • Ti 9.11. klo 10–16: Saavutettavuus

Lue lisää ja ilmoittaudu työpajoihin4 KOTIMAANMATKAILUN TURVALLISUUS 

Turvallista matkailukesää

Kesäsesonki on käynnistynyt vilkkaana. Koronavirustilanne puolestaan on ollut rauhoittumaan päin, mutta asiakkaita on edelleen hyvä muistuttaa turvallisuusohjeiden noudattamisesta. Oheinen materiaali on vapaasti käytettävissänne sekä sähköisissä kanavissa että printattavana versiona. Saatte kuvatiedoston kopioitua omalle koneellenne helposti suoraan tästä uutiskirjeestä.

Turvallisuudentunteen luominen on myös vastuullisuutta, jota asiakkaat ovat oppineet kaipaamaan. Annetaan kaikille mahdollisuus turvalliseen asiointiin niin kuin tähänkin asti on tehty. Samalla huolehditaan myös henkilökunnan turvallisuudesta ja varmistetaan kaikille onnistunut kesäsesonki.

VisitKarelian infosivu matkailijoille

Koronaohjeistus Visitkarelia5 AKKE-HANKE VENÄJÄN MARKKINOILLE 

Venäjä-yhteistyöhön tukea hankkeesta

VisitKarelia on käynnistänyt 1.5.2021 Pohjois-Karjalan maakuntaliiton AKKE-rahoitteisen hankkeen, jonka tavoitteena on edistää Pohjois-Karjalan matkailua rajojen avautuessa Venäjä-yhteistyön kautta. Hankesuunnitelma on tehty joulukuussa 2020 Pohjois-Karjalan ja Karjalan tasavallan välillä solmitun Matkailun tiekartta -toimintasuunnitelman pohjalta. Hankkeen toimenpiteet tuovat vahvistusta VisitKarelian strategian toteutukseen ja toimialan elpymiseen koronan jälkeen.

Hankkeessa kehitetään yhdessä matkanjärjestäjien kanssa uusia rajanylittäviä reittejä ja matkapaketteja kansainvälisille markkinoille. Ensimmäiset matkapaketit esiteltiin VisitKarelian ja Karjalan matkailuinfon toimesta kansainvälisille matkanjärjestäjille Matka Online -workshopissa 20.5.2021. Hankkeessa kehitetään myös luonto- ja kulttuuripainotteisia reittiehdotuksia omatoimiseen matkailuun. Reittejä markkinoidaan pilottikokeiluina yhteistyössä Karjalan matkailuinfon kanssa. Hankkeessa tehdään yhteistyökokeiluja medianäkyvyyden osalta myös muiden venäläisten ja suomalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Hankkeessa myös pyritään vahvistamaan matkailuyhteistyötä itäisen Suomen maakuntien ja Karjalan tasavallan välillä.

Lisäksi hankkeessa toteutetaan kaksi matkailututkimusta, joista toinen liittyy Karjalasta Pohjois-Karjalaan suuntautuvan matkailun ja matkailijoiden tutkimiseen ja toinen retrojunan vaikutuksiin alueen näkyvyyteen ja matkailuun.

Lisätietoja:

Anna Härkönen
Russia Account Manager
0400 239 619
anna.harkonen@visitkarelia.fi6 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA

SUOMA-kiertue lokakuussa

Ilmoittaudu myyntikiertueelle 30.8. mennessä

SUOMA-kiertue on ryhmämyyntitapahtuma, jossa pääset kertomaan potentiaalisille asiakkaille kasvokkain uutuuksista ja tutustut samalla muiden matkailuyritysten tarjontaan. Tapahtumaan kutsutaan vieraiksi ryhmämatkojen, virkistyspäivien ja kokousten järjestämisestä vastaavia henkilöitä. Myyjät voivat osallistua koko kiertueelle tai vaikka vain yhteen tapahtumaan.

KIERTUEPAIKKAKUNNAT 2021:

 • 4.10. TAMPERE
 • 5.10. LAHTI
 • 6.10. TURKU
 • 7.10. PORI
 • 8.10. JYVÄSKYLÄ

Kiertueen hinta on Suoma ry:n jäsenyrityksille 590 €/pöytä/paikkakunta ja muille 680 €/pöytä/paikkakunta. Hintoihin lisätään alv 24%.

Lue lisää ja ilmoittaudu 30.8. mennessä


Tammi-huhtikuun majoitustilastoja

Huhtikuussa Pohjois-Karjalassa kirjattiin 15 400 yöpymistä (+226,8 %), joista kotimaisia oli 15 000 ja ulkomaalaisten tekemiä 370 yötä. Kotimaiset yöpymiset lisääntyivät 260 prosenttia ja ulkomaalaiset yöpymiset vähenivät 32 prosenttia. Yhteensä yöpymiset lisääntyivät 230 prosenttia edellisvuoden huhtikuusta. Pohjois-Karjalan markkinaosuus kaikista yöpymisistä Suomessa oli 2 %.

Eniten ulkomaalaisten yöpymisiä (84 yötä) kirjattiin saksalaisille matkailijoille. Vapaa-ajan matkailijat viettivät 10 800 yötä (+358,6 %) ja business-matkailijat 4 600 yötä (+95,9 %).

Tammi-huhtikuussa kotimaisten yöpymisten määrä Pohjois-Karjalassa oli 74 700 (+2,8 %) ja ulkomaalaisten 1 900 (-88,6 %), eli yhteensä 76 600 (-14,3 %) yötä.

Toukokuun tilastot päivittyvät VisitKarelian verkkosivuille kesäkuun loppuun mennessä.

Tilastot VisitKarelian ammattilaissivustollaMatkailun aamukahvit

Seuraavat matkailun aamukahvit järjestetään ti 24.8. klo 10-12.

Aamukahvien teema ilmoitetaan myöhemmin sähköpostikutsussa. Tilaisuuteen voi osallistua etänä Zoomin kautta.

Osallistu aamukahveille