1 GROW AND GO -YHTEISTYÖRYHMÄ
2 VISITKARELIAN UUSI VIESTINTÄ- JA MARKKINOINTIPÄÄLLIKKÖ
3 VERKKOKAUPAT JA RAJAPINNAT
4 EUROPEAN REGION OF GASTRONOMY
5 MATKAILUTILASTOT
6 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA1 GROW AND GO -YHTEISTYÖRYHMÄ

Viedään Pohjois-Karjala yhdessä maailmankartalle

Onko yrityksesi valmis kansainvälistymään? VisitKarelian uusi Grow and Go -yhteistyöryhmä on juuri sinun yritystäsi varten. Tarjoamme väylän monipuoliseen yhteistyöhön Visit Finlandin kanssa, verkostoja alueen muiden yrittäjien kanssa sekä tukea kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin. Tutustu tarkemmin ryhmän tavoitteisiin ja kriteereihin, ja ilmoittaudu rohkeasti mukaan.

Tutustu ryhmään tarkemmin

Lisätietoja ryhmästä ja sen toiminnasta saat Annalta: anna.harkonen@visitkarelia.fi tai puh. 0400 239 619.2 VISITKARELIAN UUSI VIESTINTÄ- JA MARKKINOINTIPÄÄLLIKKÖ

Uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö aloitti

Minna Rautiainen-Cimrin on nimitetty VisitKarelian viestintä- ja markkinointipäälliköksi 21.03.2023 alkaen. Toimittajan työ vei Rääkkylästä kotoisin olevan Minnan 20 vuodeksi Turkin Alanyaan, jossa matkailu tuli tutuksi oman matkailuyrityksen kautta. Nyt hän palaa juurilleen monellakin tapaa. Pohjimmiltaan Minna on tarinankertoja, joka ei väsy kertomaan, miksi Pohjois-Karjala on maailman paras paikka olla, elää ja matkailla.

VisitKareliassa Minna vastaa kotimaan markkinoinnin ja vastuullisen matkailun osa-alueista. Lisäksi Minna antaa vahvalla viestintäosaamisellaan tukea myös VisitKarelian kansainvälisiin toimenpiteisiin sekä tukee alueen yrittäjiä matkailumarkkinoinnissa sekä kehittämistyössä.

Minnaan voit olla suoraan yhteydessä: minna.rautiainen-cimrin@visitkarelia.fi, puh. 040 545 4405

 3 VERKKOKAUPAT JA RAJAPINNAT

Matkailun aamukahveilla digimaailmassa

Maaliskuun matkailun aamukahveille kokoonnuttiin Vaara Sportin hulppeisiin tiloihin Kontiolahden kasarmialueelle. Herkkujen lomassa käytiin läpi erilaisia matkailun digipalveluja, verkkokauppoja ja niihin johtavia rajapintoja. Visit Finlandin asiantuntijavieras Kaisu Mäkelä esitteli DataHubin käyttöä. DataHub on matkailualan tietokanta, jonne kerättyä tietoa monet matkailuorganisaatiot, julkaisut ja sivustot jakavat.

Jos tuotteesi on DataHubissa, se todennäköisemmin löydetään myös osaksi erilaisia matkailusivustoja, reittejä, sovelluksia ja paketteja. DataHub on myös tärkeä askel kansainvälistymiseen, sillä sieltä nostetaan tuotteita kansainvälisille sivustoille. Varmista siis näkyvyytesi, ja laita matkailutuotteesi tiedot DataHubiin.

Lakeland Karelian Taina Arvekari jakoi arvokkaita käyttäjäkokemuksia digitaaliseen markkinointiin ja verkkokauppoihin liittyen. Doerz-elämyskaupan esittely ja käyttäjäopastus saatiin suoraan sen kehittäjän Tomi Virtasen kertomana. Doerz on elämystuotteiden myyntiin erikoistunut kanava, jonka käyttäminen on helppoa ja edullista. Erityisen edullista se on VisitKarelian yhteistyökumppaneille. Onhan sinun tuotteesi jo Doerzissa?

Jos mietit omalle tuotteellesi sopivaa jakelukanavaa, ota ihmeessä yhteyttä meihin. Neuvomme kanavan valinnassa ja poimimme tuotteesi myös VisitKarelian verkkosivuille Elämyspuotiimme.

Apua jakelukanavien valintaan ja rajapintoihin saat VisitKarelian Annalta, email: anna.harkonen@visitkarelia.fi.

Lue aiheesta lisää

 


vk kesa laituri ryhma laiturilla

Kohta on jo kesä!

Löytyvätkö yrityksesi kesätuotteet ja -palvelut jo verkosta? Kerro niistä meille, niin nostamme ne osaksi VisitKarelian kesäsivuja.

Päivittelemme nettisivut kesäisemmiksi huhtikuun aikana ja muokkaamme sisältöjä sitä mukaan, kun tuotteita, tapahtumia tai ihania elämyksiä on saatavilla.

Sisältöjen linkit ja vinkit voi lähettää Mariannelle: marianne.markkanen@visitkarelia.fi
Kesän markkinointi-ideat ja ehdotukset voi vinkata Minnalle sähköpostitse: minna.rautiainen-cimrin@visitkarelia.fi tai puh. 040 545 4405

 4 EUROPEAN REGION OF GASTRONOMY

European Region of Gastronomy kuulumiset

European Region of Gastronomy 2024 -nimikkeen alla järjestetty pohjoiskarjalaisten ruoka-, kulttuuri- ja matkailutoimijoiden yhteistapaaminen kokosi helmikuussa lähes satapäisen joukon Utran Uittotuvalle. Workshopin satoa ynnätessä todettiin, että Itä-Suomi on täynnä tapahtumia, kätkettyjä matkailuhelmiä ja yhdessä tekemisen riemua. Nyt tarvitaan vielä ideoiden jalostamista tuotteiksi, jotta matkailija voi napsia ne helposti elämyskoriinsa.

Miten pääsee mukaan?

European Region of Gastronomy käynnistää syyskuussa 2023 Taste Saimaa Partner -haun. Hakijoiksi toivotaan ruoantuottajia, matkailu- ja ravintola-alan yrityksiä ja yhdistyksiä. Avoimen haun kautta tavoiteltavaa ilmaista Taste Saimaa Partner -tunnusta käyttävät yritykset ovat mukana yhteismarkkinoinnissa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden aikana.

Neljäkymmentä yritystä on jo saanut Taste Saimaa Partner –tunnuksen, sillä he kuuluvat Karelia ala Carte, D.O. Saimaa ja Saimaa Geopark -standardiverkostoihin. Ensimmäiset Taste Saimaa partnerit julkistetaan toukokuussa.

European Region of Gastronomy juhlavuoteen pääset mukaan myös osallistumalla toimijana erilaisiin maakunnassa alulle pantaviin hankkeisiin. Seuraa European Region of Gastronomy juhlavuoden valmistelujen etenemistä ja ole kuulolla yhteistapaamisista verkkosivuilla osoitteessa: www.tastesaimaa.fi tai somessa Instagram: @tastesaimaa, Facebook: www.facebook.com/tastesaimaa

Lisätietoja: anu-anette.varho@esavo.fi

Taste Saimaa

 5 MATKAILUTILASTOT

Helmikuun matkailutilastot kertovat kasvusta

Visitoryn julkaiseman helmikuun matkailutilaston mukaan Pohjois-Karjala elää vahvaa matkailun nousukautta. Kansainvälisten matkailijoiden osuus on koronan jäljiltä kasvussa ja suomalaiset panostavat yhä kotimaan matkailuun. Kärkikohteiden lisäksi matkailijat ovat löytäneet maakunnan muutkin matkailuhelmet.

Pohjois-Karjalassa kirjattiin helmikuussa 2023 pyöreät 30 000 rekisteröityä yöpymistä. Se on 20,5 % enemmän kuin vuosi sitten. Majoitusmyynnin kokonaistulos 1,9 miljoonaa lähentelee jo koronaa edeltäneitä ennätyslukuja. Kun AirBnB-tyyppiset palvelut otetaan mukaan, yöpymisten kokonaismäärä nousee yli 50 000.

Rekisteröidyistä yöpyjistä 28 100 oli kotimaan matkailijoita, ja ulkomaisten matkailijoiden yöpymisissä kasvua oli 29 % viime vuoteen verrattuna. Suurin ulkomaisten yöpyjien joukko tuli Saksasta, hyvänä kakkosena Ruotsi.

Lähes kaikki maakunnan matkailualueet petrasivat vuoden takaisia lukujaan. Liikematkailun kasvu näkyy erityisesti Joensuussa, jossa kirjattiin 13 900 yöpymistä (+16,5 %). Keski-Karjala houkutteli hiihtolomalaisia, siellä kasvua oli 59,4 % edellisvuoteen verrattuna. Ainoastaan Kolin alue jäi viime vuoden lukemista 3,4 %. Myös lentoyhteyden uudelleen avautuminen näkyy positiivisesti: lentoja tehtiin lentoaseman kautta 1800.

 6 AJANKOHTAISIA POIMINTOJA

Vk nainen ja mies retkella kupilka

Ehdota esitystä pyöräilyseminaariin

Pohjois-Euroopan kansainvälisin pyöräily- ja matkailuseminaari VeloFinland järjestetään 22.-23.9.2023 Joensuussa. Löytyykö sinulta sisältöideoita pyörämatkailuun liittyen, jotka voitaisiin nostaa osaksi tapahtumaa? Jätä ehdotus esitykseksi, työpajaksi, performanssiksi, pyöräretkeksi tai oheisohjelmaksi 2.4. mennessä.
Jätä esitysehdotuksesi

Uusia mahdollisuuksia matkailutoimijoille

Savonlinna avaa ensi kesänä suorat lentoyhteydet Eurooppaan. Kiteen kaupungin ja VisitKarelian järjestämässä matkailutilaisuudessa pohditaan, mitä mahdollisuuksia yhteistyö Savonlinnan kanssa avaa Keski-Karjalan alueen matkailutoimijoille ja mökkiomistajille.

Tilaisuudessa puhumassa Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n Jaana Komi, Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen ja VisitKarelian Annamari Kärki.

Maksuton tilaisuus järjestetään keskiviikkona 5.4. klo 15 Kiteesalissa (Koulutie 3, Kitee). Ilmoittaudu mukaan viim. 3.4. sähköpostitse janne.tolonen@kitee.fi tai p. 040 105 1187.

 


Maksuttomat Datamatka-valmennukset

TIEKE järjestää helmi-syyskuun aikana maksuttomia valmennuksia harvaan asuttujen alueiden luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailuyrityksille. Valmennuksessa yritys määrittelee itse tavoitteensa ja tarpeensa, jotka voivat liittyä esimerkiksi digitaaliseen markkinointiin, verkostojen kehittämiseen tai vastuullisuussertifiointiin. Valmennukset toteutetaan pääasiassa sähköisten kanavien kautta.

SMALin koulutukset

Suomen matkailun liiton palveluyhtiö Smalser Oy järjestää kevään aikana kaksi mielenkiintoista koulutusta matkailualan toimijoille – Matkailualan ALV-koulutus sekä Työoikeus-koulutus. Molemmat koulutukset järjestetään livenä Helsingissä, mutta myös etäosallistuminen on mahdollista. Koulutukset ovat avoinna kaikille matkailualan ammattilaisille, yritysten sidosryhmille ja muille aiheista kiinnostuneille ammattilaisille. Ilmoittautuminen viimeistään 13.4. mennessä.

Matkailualan ALV-koulutus 9.5.2023

Työoikeus-koulutus 30.5.2023

 


Kansainvälinen voimistelutapahtuma Joensuuhun

Gymnaestrada-voimistelutapahtuma tuo mukanaan Joensuuhun jopa 10 000–12 000 voimistelijaa ympäri Suomea sekä muutamia satoja myös ulkomailta kesällä 2026. Lisäksi osallistujien lisäksi on odotettavissa muutamia tuhansia ihmisiä myös yleisön, perheenjäsenten sekä toimitsijoiden myötä.

Erityisesti alueen majoitustoimijoita pyydetään olemaan aktiivisia yhteistyön tiimoilta. Omasta majoitustarjonnasta voi olla yhteydessä Päivi Tammiseen: paivi.tamminen@voimistelu.fi

 


 


Matkailun aamukahvit

Seuraavat matkailun aamukahvit järjestetään ke 3.5.2023 klo 10–12 Valamon luostarissa.

Matkailun aamukahvien kevään päivämäärät ovat hieman eläneet ja seuraavan kerran kahvitellaan toukokuun alussa. Aamukahvien aiheena on reitistöt sekä otetaan katsaus tulevaan kesään.

Tilaisuuteen voi osallistua Teams-etäyhteydellä tai paikan päällä. Huomioithan muuttuneen päivämäärän, jos olet ehtinyt laittamaan kahvikutsun jo aiemmin kalenteriisi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu aamukahveille