VK nainen ja mies laiturilla piknik kesa jarvi

Sustainable Travel Finland -ohjelma

VisitKarelian kasvustrategiaan kirjattuna tavoitteena on, että vuonna 2025 yli puolet toimijoista on mukana VisitKarelian kestävän kehityksen toimintatavassa ja että alueen imago ja toiminta vastaa kestävyyteen liittyviä kärkiviestejä. Tavoitteena on myös, että kestävyyteen sitoutuminen tukee alueen myyntiä ja markkinointia.

VisitKarelia on mukana VisitFinlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa. VisitKarelia koordinoi ohjelman käytännön toimia alueella tukien ja kannustaen alueen yrityksiä kohti Sustainable Travel Finland -merkkiä.

Lue lisää STF-ohjelmasta

VK laituri piknik koli kesa

STF-merkit Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa on lähdetty aktiivisesti mukaan STF-kehittämispolulle. Tällä hetkellä STF-merkin saaneita yrityksiä on yhdeksän. Tutustu STF-yrityksiin ja heidän vastuullisuusviestintäänsä: 

Äksyt Ämmät

Hyvärilä Nuoriso- ja matkailukeskus

Huoneistohotelli Lietsu

Puukarin Pysäkki

Break Sokos Hotel Bomba 

Break Sokos Hotel Koli

Original Sokos Hotel Kimmel

Original Sokos Hotel Vaakuna 

Pohjolan Matka

vk kesa laituri ryhma laiturilla

STF-valmennukset

Valmennuksiin osallistuminen tai niiden sisältöä vastaavien tietojen hallitseminen on yksi Sustainable Travel Finland -merkin saamisen edellytyksistä. Katso webinaaritallenteet ja tutustu kestävän matkailun perusteisiin.

Moduuli 1. – Johdatus vastuulliseen matkailuun
Aiheena määritelmät ja käsitteet: ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen, kulttuurinen ja eettinen vastuullisuus matkailuyritysten toiminnassa. Globaalit trendit, asiakasymmärrys ja vastuullisuus tuotteistamisessa.

Katso Webinaaritallenne – Moduuli 1

Moduuli 2. – Sustainable Travel Finland -ohjelman askelkuviot, työkalut ja materiaalit haltuun
Mitä ohjelma pitää sisällään ja millaiset ovat yrityksen askelkuviot? Ohjelmaan hyväksytyt serfitikaatit. Osallistujat saavat tukea ja ohjeet itsenäisesti ohjelmassa etenemiseen ja tarvittavien materiaalien tekemiseen

Katso Webinaaritallenne – Moduuli 2

vk-souturetki-järvellä-auringonlasku

Tulevat koulutukset

Tarjoamme yhteistyökumppaneillemme säännöllisesti erilaisia kestävän matkailun koulutuksia esimerkiksi sertifikaatteihin, tuotteistamiseen ja vastuullisuusviestintään liittyen.

Katso ajankohtainen koulutustarjontamme tapahtumakalenterista.

VisitKarelian järjestämät tilaisuudet ja tapahtumat